Trump, "Seçimlerde hile yok" diyen direktörü kovdu!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık seçimlerini Joe Biden'a karşı kaybeden Donald Trump, "Seçimlerde hile yok." diyen Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı Direktörü Chris Krebs'i kovdu. 

DÜNYA 18.11.2020, 08:10 18.11.2020, 14:46
Trump, "Seçimlerde hile yok" diyen direktörü kovdu!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık seçimlerini Joe Biden'a karşı kaybeden Donald Trump'tan giderayak bir hamle daha geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Trump, söz konusu seçimlere hile karışmadığını ifade eden Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı Direktörü Chris Krebs'in kovulduğunu bildirdi. 

Trump, Joe Biden'ı kazandığı başkanlık seçimlerinde usulsüzlük saptanmadığına yönelik açıklamada bulunan Krebs'i eleştirdi. 

Krebs'in başkanlık seçimlerinin güvenliği hakkında sarf ettiği sözleri "yanlış" olarak nitelendiren Trump, söz konusu seçimlerde ciddi derecede usulsüzlük ve hile yapıldığını, hatta hayatını kaybetmiş insanların adına oy verildiğini iddia etti.

Trump, denetçilerin oy kullanılan merkezlere girmelerine müsaade edilmediğini belirterek, oy sayım makinelerinde "sözde" yaşanan teknik sıkıntılar nedeniyle kendisi için verilen oyların Biden'ın hanesine eklendiğini öne sürdü. 

Söz konusu sebeplerden dolayı Krebs'in görevine son verdiğini duyuran Trump'ın bu paylaşımlarına da Twitter yönetimi tarafından güvenlik etiketi eklendi. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) gerçekleştirilen başkanlık seçimlerini Demokratların adayı olan Biden kazanmıştı. Biden'ın kritik eyaletlerde zafer elde ettiği görülmüştü. Bunun üzerine Cumhuriyetçilerin adayı Trump, seçimlere hile karıştığını ileri sürmüş, "Seçimleri ben kazandım." şeklinde bir paylaşım yapmıştı.

Yorumlar (0)