Trump şecaat arz ederken sirkatin söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, PKK ve Türkiye ile ilgili Amerikan tarihinde dillendirilmemiş itiraflarda bulundu.

DÜNYA 13.10.2019, 06:53 13.10.2019, 09:55
Trump şecaat arz ederken sirkatin söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, "Kürtlerin (YPG/PKK) Türkiye sınırı boyunca 22 mil, 30 kilometrelik alandan çekilme eğilimdeler ve bu iyi bir şey" dedi.

"Kendi sınırımızı koruyamazken askerimizi Türkiye Suriye sınırında 50 yıl daha tutmamalıyız" diyen ABD Başkanı Donald Trump, "(YPG/PKK) Umarım çekilirler. Uçağınız yoksa uçakları olan bir gücü yenmek çok zor" ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, bölücü terör örgütü YPG/PKK’nın Türkiye sınırından çekilme eğiliminde olduğunu ve örgütün çekilmesini umduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, Washington’da seçmenlerle bir araya geldiğinde yaptığı konuşmada, Amerikan askerlerini Barış Pınarı Harekatı bölgesinden çekme kararını yorumladı.

Türkiye ile PKK arasında kalmış!

2018 yılında "Irak ile Bölgesel Kürt yönetimi arasında kaldığını" ifade eden ABD Başkanı Trump, bu sefer de "Türkiye ile YPG/PKK arasında kaldığını" söyledi. Trump bu ifade ile müttefiği olan bir ülke ile bir terör örgütünü eşdeğer konumlandırdı.

"Bırakın Türklerin sınırları Türklerin olsun"

ABD Başkanı Donald Trump, "Kürtler (YPG/PKK) Türkiye sınırı boyunca 22 mil, 30 kilometrelik alandan çekilme eğilimdeler ve bu iyi bir şey. Bırakın onların (Türklerin) sınırları onların olsun." diyerek niyetlerinin ne olduğunu ve bu niyetten şimdilik nasıl vazgeçtiklerini de ortaya koymuş oldu.

Trump'tan itiraf!

Amerikan askerlerini bölgeden çekme kararını da değerlendiren ABD Başkanı Donald Trump, "Kendi sınırımızı koruyamazken askerimizi Türkiye Suriye sınırında 50 yıl daha tutmamalıyız." şeklinde konuştu.

Trump Türkiye'yi düşman olarak görüyor

Kararı ne olursa olsun medyanın hedefi olacağını belirten ABD Başkanı Donald Trump, "Aksine karar verseydim. Kalacağız, savaşacağız ve Türkiye’yi yeneceğiz deseydim yine, ne karar aldığıma bakılmaksızın nefret edeceklerdi." diyerek de genel beklentinin "Türkiye'nin yok edilmesi" yönünde olduğunu gözler önüne serdi.

PKK'ya akıl verdi!

Bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın çekilmesine ilişkin değerlendirmede bulunan ABD Başkanı Donald Trump, "Umarım çekilirler çünkü uçağınız yoksa savaş uçağı olan bir gücü yenmek çok zor." diyerek de örgüte kendilerini korumaları için akıl verdi.

Yorumlar (0)