"Trump satışı isterse Kongre itiraz edemez"

ABD'nin Suudi Arabistan'a silah satışı için bir aciliyet olmadığını aktaran Senatör Chris Murphy, "Eğer ortada bir aciliyet varsa, bizim Suudilere sattığımız bombaların yol açtığı acil durumdur." dedi.

DÜNYA 22.05.2019, 22:25 22.05.2019, 22:30
"Trump satışı isterse Kongre itiraz edemez"

Senatör Murphy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ABD Başkan Trump'ın "Silah Kontrolü Yasası"ndaki bir açığı kullanacağı ve Suudi Arabistan'a silah satacağına ilişkin dedikodulara ilişkin" değerlendirmeler yaptı.

"TRUMP İSTERSE, KONGRENİN İTİRAZ HAKKI OLMAZ"

Yasa gereği Kongrenin, yabancı bir ülkeye silah satışını reddedebileceğini belirten Murphy, Trump'ın satış hakkında "aciliyet" gerektirdiğini söylemesi halinde, Kongrenin itiraz hakkının olmayacağına değindi.

Murphy, "Suudi Arabistan'a, Yemen'e atacağı bomba satışı için herhangi bir acil neden yok. Eğer ortada bir aciliyet varsa, bizim Suudilere sattığımız bombaların yol açtığı acil durumdur." ifadelerini kullandı.

"TRUMP BUNU YAPARSA OY KAYBEDER"

Murphy, Suudi Arabistan'a silah satışının yapılması halinde Trump'ın oy kaybı yaşayacağına işaret ederek, "Henüz çok geç değil, Demokratlar ve Cumhuriyetçiler şimdi seslerini yükseltip, Trump'a böyle tehlikeli bir emsal karara varmamasını söylemeli." yorumunda bulundu.

ILHAN OMAR TEŞEKKÜR ETTİ

Murphy'nin tweetlerini retweetleyen ABD Kongresinin ilk başörtülü kadın üyesi Ilhan Omar, paylaşıma "Bu konudaki liderliğiniz için teşekkürler Senatör Murphy." notunu düştü.

YEMEN'DE NELER OLUYOR?

Bir süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar meydana geliyor. Husiler, Eylül 2014'ten beri başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor.

Suudi Arabistan lideriğindeki koalisyon kuvvetleri ise Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetini destekliyor.

Yorumlar (0)