"Trump, sahneden kolay kolay çekilmez!"

New York Times gazetesi, başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump'ın kaybetse de sahneden kolay kolay çekilmeyeceğine dikkat çekti. 

DÜNYA 05.11.2020, 12:17 05.11.2020, 12:21
"Trump, sahneden kolay kolay çekilmez!"

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkanlık seçimleri büyük bir merak içerisinde devam ediyor. Şu anda hangi adayın seçimleri kazanacağı belirsizliğini koruyor.

New York Times gazetesi, söz konusu seçimlere dair geniş bir haber yayımladı. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın seçimleri kaybetmesi halinde sahneden kolay kolay çekilmeyeceği iddia edilen haberde, Trump'ın delege sayısı bakımından Demokratların adayı Joe Biden'ı gerisinde kaldığı hatırlatıldı.

"Hile yapıldığını iddia etti"

Haberde, Biden'ın Wisconsin ve Michigan eyaletlerini kazanması üzerine Trump'ın seçimlerde hile yapıldığını iddia ettiğine dikkat çekildi. 

"Kritik eyaletler hala önemli"

Oy sayım işlemlerinin devam ettiği kritik eyaletler arasında Trump'ın tekrar Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkanı olabilmek için bir yol bulabileceği ifade edilen haberde, "Trump, seçimleri kaybetse bile geri çekilmeyeceğini bariz bir şekilde söyledi." denildi. 

"Önemli isimleri görevlerinden uzaklaştırabilir"

Haberde, Trump'ın "hasımlarından öcünü almak" amacıyla bir süre daha görevinin başında duracağı ve isteklerini dikkate almayan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray ile hükümetin bilim danışmanı olan Dr. Anthony Fauci gibi isimleri görevlerinden uzaklaştırabileceği veya dışlayabileceği olasılığına dikkat çekildi. 

"Trump için 68 milyon oy verildi"

Trump'ın 20 Ocak 2021'de görevinden ayrılmak durumunda kalması halinde büyük bir ihtimalle Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yıkıcı bir güce sahip olmayı sürdüreceği ileri sürülen haberde, Trump için mevcut seçimlerde 68 milyon oy kullanıldığı, yani önceki seçimlere göre 5 milyon daha fazla oy aldığı aktarıldı.

"Ülkenin neredeyse yarısının desteğine sahip"

Haberde, Trump'ın Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşayan vatandaşların yaklaşık yarısının desteğini aldığı ifade edildi. 

Bu sayede Trump'ın George Bush ve Jimmy Carter gibi başkanların yapamadığını yapabilmek için yeterince güce sahip olduğu belirtilen haberde, Trump'ın 2024 yılında adaylık düşüncesini öne sürdüğü kaydedildi. 

"88 milyon takipçisi var"

Haberde, Trump'ın sosyal medya platformu Twitter'da 88 milyon takipçiye sahip olduğu ve bu sayede paylaşımlarının oldukça etkili olabildiği ifade edilerek, Cumhuriyetçiler arasında Trump'ın "iktidar belirleyen" bir konuma ulaştığına dikkat çekildi. 

"Senatörlere baskı yapabilir"

Eski Arizona Senatörü Jeff Flake, Trump'ın sosyal medyada birçok takipçisinin olduğunu ve sahneden çekilmeyi asla düşünmediğini söylemişti. Bu nedenle yeniden başkan seçilememesi halinde Trump'ın Cumhuriyetçi senatörler üzerinde hâkimiyet kurmayı sürdürebileceği ve Biden'a sürekli olarak direnmelerini sağlayabileceği ileri sürülmüştü. 

Yorumlar (0)