Trump, Putin ve Selman ile görüştü!

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile petrol fiyatlarını görüştü.

DÜNYA 10.04.2020, 07:07
Trump, Putin ve Selman ile görüştü!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile Mücadele Görev Gücü günlük basın toplantısında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile bugün 1,5 saat süren bir telefon görüşmesi yaptığını açıkladı.

"OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) ve petrol endüstrisi noktasında büyük bir konuşma yaptık." ifadesini kullanan ABD Başkanı Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri'nde enerji sektöründe kimsenin işsiz kalmasını istemediğini belirtti.

Görüşmeye ilişkin ABD Başkanı Donald Trump şunları söyledi:

"Kral Selman bin Aldulaziz ve Vladimir Putin ile çok iyi bir görüşme yaptık. Ne olacağını göreceğiz. Bildiğiniz gibi bugün bir OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) toplantısı da oldu. Anlaşmaya çok yakın olduklarını söyleyebilirim. Yakında anlarız."

Rusya ve Suudi Arabistan'ın petrol üretimi konusunda anlaşmazlığa düştüğünü hatırlatan ABD Başkanı Donald Trump, "Ortada kimsenin ne yapacağını bilmediği derecede çok petrol üretimi var. Bu petrolleri koymak için yeterli yer bile yok." diye konuştu.

Yorumlar (0)