Trump paylaştı, Facebook sildi!

Sosyal medya devi Facebook, "Covid-19 hakkında yanlış iddialar" içerdiği gerekçesiyle ABD Başkanı Donald Trump'ın paylaşımını sildi.

DÜNYA 06.08.2020, 08:12 06.08.2020, 08:50
Trump paylaştı, Facebook sildi!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya imtihanı sürüyor.

Amerikan sosyal medya devi Facebook, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın resmî hesabından yayımlanan bir videoyu Covid-19 (yeni tip koronavirüs) hakkında "yanlış iddialar" barındırdığı gerekçesiyle sildi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın, Twitter ve son zamanlarda da TikTok başta olmak üzere sosyal medya devleriyle yaşadığı "paylaşım" gerilimi bu kez de Facebook platformunda cereyan etti.

Sosyal medya platformu Facebook, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Facebook resmî hesabından yayımlanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile ilgili bir videoyu yayından "yanlış iddia" gerekçesiyle kaldırarak Başkan Trump'ın iddialarını yalanlamış oldu.

Konuya ilişkin Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yapan sosyal medya platformu Facebook yetkilileri, söz konusu videonun, bir grup insanın yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı bağışıklık kazandığına dair yanlış iddialar içerdiğini, bu yüzden Facebook'un Covid-19 dezenformasyonunu engellemeye dönük politikanın ihlali olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)