Trump Ortadoğu'nun velisi mi?

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile YPG'nin durumunu "okul bahçesinde kavga eden iki çocuğa" benzeterek "Biraz kavga etmeleri gerekiyordu, sonra ayırdım" dedi.

DÜNYA 18.10.2019, 09:42
Trump Ortadoğu'nun velisi mi?

Başkan Donald Trump, Teksas'ta bir etkinlikte yaptığı konuşmada Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda gerçekleştirdiği operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

Trump, Ankara ve Washington'ın Suriye harekâtına ara vermesi konusunda mutabakata varmasının ardından Türkiye'nin Suriye'de Kürt grupların kontrolü altındaki bölgelere yönelik operasyonunu "okul bahçesinde kavga eden iki çocuğa" benzeterek "Ben biraz kavga etmeleri gerekiyor dedim. Okul bahçesindeki iki çocuk gibi kavga etmelerine izin vereceksiniz, sonra da ayıracaksınız. Birkaç gün kavga ettiler ve oldukça şiddetliydi" şeklinde konuşarak bu süreçte "alışılmadık" tavır gösterdiğini kaydetti.

"Kürtler müthişti, biraz geri çekilecekler"

Trump geçtiğimiz günlerde "tek bir damla Amerikan kanının akmadığını" belirterek "Biz oraya gittik ve bir ara vermelerini istedik. Kürtler müthişti. Biraz geri çekilecekler" ifadelerini kullandı.

Trump DEAŞ'le mücadelenin devam edeceğini ve tutuklu hâlde bulunan DEAŞ militanlarının kilit altında tutulacağını söyledi. DEAŞ ile olan savaşta Türkiye'nin mücadeleye hazır olduğunu da ayrıca kaydetti.

Washington'dan gelen Suriye'den çekilme kararının ardından Trump'ı hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratlar eleştirmişti.

Suriye eski Özel Temsilcisi Brett McGurk, Trump'ın "kavga eden iki çocuk" benzetmesini "ayıp ve cahilce" şeklinde yorumladı.

Yorumlar (0)