Trump onayladı... ABD, Orta Doğu'ya asker gönderiyor!

ABD'nin Ortadoğu'ya asker gönderip göndermeyeceği tartışılırken Donald Trump açıklama yaptı. Buna göre ABD, bölgeye bin 500 asker gönderecek.

DÜNYA 24.05.2019, 19:29 24.05.2019, 22:37
Trump onayladı... ABD, Orta Doğu'ya asker gönderiyor!

ABD Başkanı Donald Trump, Ortadoğu'ya yaklaşık bin 500 asker gönderilmesine onay verdi.

Beyaz Saray'ın bahçesinde basın mensuplarının sorularına yanıt veren Trump, bölgeye bin 500 askerin gönderileceğini aktardı.

Trump, bu askeri kuvvetin bölgedeki amacının, Amerikan askerlerini ve görevlilerini korumak olduğunu ifade etti.

PENTAGON AYRINTILARI AÇIKLAdı

ABD Genelkurmay Başkanlığı Kurmay Direktörü Koramiral Michael Gilday, konuyla ilgili ayrıntılı açıklama yaptı.

İşte Gilday'ın açıklamaları:

"Bu unsurlar, İran’ın seyir füzeleri, insansız hava araçları ve uçakları konusunda istihbarat toplamak için insanlı ve insansız hava araçları, füze tehditlerine karşı savunma için bir Patriot taburu, kuvvet koruma önlemlerini geliştirmek üzere bir mühendis birliği ve tehditlere karşılık verme seçeneklerimiz için daha derinlikli caydırıcılık sağlaması için bir savaş uçağı filosundan oluşuyor. Tüm bunlar yaklaşık bin 500 asker demek oluyor."

"Bu askerlerin 600’ü zaten bölgedeki Patriot taburuna bağlı askerlerden oluşacak, bunların görevleri uzatılacak. Dolayısıyla yeni gönderilen asker sayısı binin altında."

"Elimizdeki istihbaratı kamuya açamayacağız ama İran’ın son zamanlardaki davranışları, sorunlu, gerginliği arttırıcı ve ABD kuvvetleri ve menfaatleri ile bölgedeki müttefikleri açısından tehlikelidir." 

"İRAN'IN MESAJI ALDIĞINI..."

"İran’ın mesajı aldığını teyit ettikten sonra, uçak gemisi grubunun yönünü değiştirdik. Bölgeye bombardıman uçakları ve Partiot bataryasını sevk ettik. Bunu da kamuya açık bir şekilde ilan ettik. Böylece bir şeyleri provoke etmeye çalışmadığımızı, sadece İran’ın bizi tehdit ettiğine dair işaretlere yanıt verdiğimizi ortaya koyduk."

İKİ HAFTA ÖNCE GÖREV GÜCÜ BASRA'YA SEVK EDİLMİŞTİ

İran'dan gelebilecek herhangi bir tehdite karşı ABD, iki hafta önce USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Taarruz Grubu ve nükleer kapasiteli 4 adet B-52 bombardıman uçağından oluşan Bombardıman Görev Gücü'nü Basra Körfezi'ne kaydırmıştı.

Trump, resmi Twitter hesabından, "İran savaş isterse bu İran'ın resmen sonu olur. Hiçbir zaman ABD'yi tehdit etme." şeklinde bir paylaşım yapmıştı.

Yorumlar (0)