Trump: Obama'nın yaptıklarının tersini yaptım

ABD Başkanı Trump, Florida eyaletinde gerçekleştirdiği mitingde yaptığı konuşmada, eski Başkan Barack Obama yönetimini eleştiri yağmuruna tuttu.

DÜNYA 02.11.2020, 20:13 02.11.2020, 20:18
Trump: Obama'nın yaptıklarının tersini yaptım

ABD'nin yeni başkanı 3 Kasım 2020 seçimlerinde bellirlenecek.

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, Beyaz Saray'da 4 yıl daha görev almak isterken, Demokratların adayı Joe Biden, başkanlık koltuğunu geri kazanmanın planlarını yapıyor.

Seçime çok kısa bir süre kala mitinglerine hız veren Trump, Florida'da taraftarları ile bir araya geldi. 

"Onun yaptıklarının tam tersini yaptım"

Mitingdeki konuşmalarında Demokratların yönetimin şeklini hedef alan Trump, 4 yıllık görev süresi boyunca eski Başkan Barack Obama'nın politikalarını devam ettirmediğini ifade etti.

Trump, "Doğrusunu söylemek gerekirse, Obama'nın yaptığının tam tersini yaptım ve sistem çalışmaya başladı." dedi.

"Eski yönetimlerin izlerini sileceğim"

2016'daki başkanlık seçiminin ardından görevi devraldığı yemin töreninde Trump, "Biz burada yalnızca yönetim değişikliği yapmıyoruz. Yönetimi siz halka veriyoruz." ifadeleri ile kendisinden önceki yönetimin izlerini silme konusunda kararlı bir mesaj vermişti.

Trump'ın, 'Obamacare' olarak bilinen ve Barack Obama yönetiminde çıkarılan devlet destekli sağlık sigortası ve bakımı sağlayan Hasta Koruma ve Ekonomik Bakım Yasası'nı iptal etme çabası, ABD Başkanı'nın bu konuda oldukça kararlı olduğunu gösterir nitelikte.

Yorumlar (0)