Trump: Nobeli ben almalıydım!

ABD Başkanı Donald Trump, gerek konuşmalarında gerekse sosyal medya çıkışlarıyla her an gündemde kalmaya devam ediyor. Trump son olarak 2019 Nobel Barış Ödülü'nü Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali yerine kendisinin hak ettiğini iddia etti.

DÜNYA 11.01.2020, 17:28 13.01.2020, 09:03
Trump: Nobeli ben almalıydım!

Ohio eyaletinin Toledo kentinde seçim kampanyasında konuşan Trump, "Bir anlaşma yaptım, bir ülkeyi kurtardım ve ardından duydum ki, o ülkenin lideri ülkeyi kurtardığı için Nobel Barış Ödülü alıyor. Dedim ki: ‘Ne, ben bunun için bir şey yapmamış mıydım?’ Evet, ama biliyorsunuz, bu işler böyle. Bildiğimiz kadarıyla asıl önemli olan bu… Büyük bir savaşı önledim, birkaç savaşı önledim" şeklinde konuştu.

Trump, konuşmasında ne Etiyopya'ya ne de Abiy Ahmed Ali'ye değinmemesine rağmen, 2019'da Nobel Barış Ödülü alan Afrika’nın en genç hükûmet başkanı olan 43 yaşındaki Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali’yi kastediyordu.

Abiy Ahmed Ali almıştı

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali, komşusu Eritre ile olan savaşı sona erdirmek için verdiği çaba sebebiyle 2019 Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü.

Abiy Ahmed Ali göreve gelmesinin ardından, ülkede özgürlükleri genişleten bir dizi reform gerçekleştirdi. Hapishanelerdeki çok sayıda aktivist serbest kalırken sürgündeki muhaliflerin de ülkeye dönmesine izin verildi.

Yorumlar (0)