Trump Nobel'e aday gösterildi

Nobel'in mantığı iyice anlaşıldı. ABD Başkanı Donald John Trump, 2021 Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi.

DÜNYA 09.09.2020, 13:44 09.09.2020, 13:49
Trump Nobel'e aday gösterildi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump, 2021 Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi. 

Amerikan basın yayın organlarında yayınlanan haberlerde, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald John Trump'ın 2021 Nobel Barış Ödülü'ne adaylık önerisi, Norveç Parlamentosu üyesi Christian Tybring-Gjedde tarafından takdim edildi.

ABD Başkanı Donald John Trump'ın 2021 Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesinin nedeni ise "İsrail ile BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) arasında sağlanan normelleşme anlaşmasına sağladığı büyük katkı" olarak açıklandı.

Nobel Komitesine adaylık mektubu sunan Norveç Parlamentosu üyesi Christian Tybring-Gjedde, mektupta Amerikan yönetiminin, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin tesisinde çok büyük rol oynadığı ve diğer Ortadoğu ülkelerinin Birleşik Arap Emirlikleri'nin ayak izlerini izleyeceğini vurguladı.

Norveç Parlamentosu üyesi Christian Tybring-Gjedde, "Anlaşma, Ortadoğu'yu iş birliği ve refah bölgesine dönüştürecek bir oyun değiştirici olabilir." diyerek, 2021 Nobel Barış Ödülü'nün ABD Başkanı Donald Trump'a verilmesinin Arap ülkeleri için teşvik edici rol üstleneceği imasında bulundu.

Yorumlar (0)