"Trump-Netanyahu anlaşması. Başka bir şey değil"

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, sözde barış planının Trump-Netanyahu arasındaki anlaşmadan başka bir şey olmadığını söyledi.

DÜNYA 17.02.2020, 06:22
"Trump-Netanyahu anlaşması. Başka bir şey değil"

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Amerika Birleşik Devletleri'nin sözde barış planının, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump arasında varılan anlaşmadan başka bir şey olmadığını belirtti.

Filistin Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Almanya'da düzenlenen 56. Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Filistin konulu sempozyumda katılımcılara hitap etti.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, "Sözde barış plan, Binyamin Netanyahu ile Donald Trump arasındaki bir anlaşmadan başka bir şey değil. Buna, barış planı dememiz mümkün değil. Bu ancak bu iki liderin seçim kampanyalarının bir parçasıdır. Kudüs'ü kapsamayan, Filistinlilerin dönüş hakkını tanımayan, 221 yerleşim biriminde yaşayan 720 bin Yahudi mülteciye dokunmayan ve egemenliği olmayan bir Filistin önermektedir." ifadelerini kullandı.

Sözde barış planının, Filistinlileri birbirine köprü ve tünellerle bağlanacak adacıklara hapsettiğini vurgulayan Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, ABD Başkanı Donald Trump'ın planının ölü doğduğunu ve yakın bir zamanda da tarihe gömüleceğini ifade etti.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Avrupa ülkelerini ABD Başkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" ismini verdiği sözde barış planına karşı çıkmaya ve 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'ni tanımaya davet etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde barış planı: Yüzyılın Anlaşması!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, 28 Ocak'ta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında, tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını kamuoyuna ilan etmişti.

"Yüzyılın Anlaşması" ismi verilen 80 sayfalık sözde barış planı kapsamında Kudüs'ün İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini söyleyen ABD Başkanı Donald Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için "son şans" olduğunu ileri sürmüştü.

Yorumlar (0)