Trump: Muhbirimle tanışmak istiyorum

ABD Başkanı Donald Trump, "Her Amerikalı gibi beni suçlayan kişiyle tanışmayı hak ediyorum" ifadelerini kullandı.

DÜNYA 30.09.2019, 13:15
Trump: Muhbirimle tanışmak istiyorum

Başkan Donald Trump, azledilme sürecini başlatan iddiaları sızdıran muhbire dair, "Her Amerikalı gibi beni suçlayan kişiyle tanışmayı istiyorum ve hak ediyorum" ifadelerini kullandı.

Görevden alınma tehlikesiyle karşı karşıya olan Başkan Donald Trump, gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerindeki muhtemel rakibi Demokrat Partili Joe Biden’ı zor durumda bırakmak için Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky’ye baskı yaptığı öne sürülen telefon görüşmesi ile alakalı bilgilere ulaşan muhbirin niteliğini ve kaynağını sorgulayan bir dizi tweet attı.

“Her Amerikalı gibi beni suçlayan kişiyle tanışmayı istiyorum ve bunu hak ediyorum” diyen Trump, özellikle de "muhbir" ya da "ispiyoncu" olarak kamuoyunda adlandırılan bu kişinin yabancı bir liderle konuşması hakkında tamamen yanlış ve sahte bilgiler veriyorsa buna daha fazla hakkı olduğunu kaydetti.

ABD Başkanı Trump, Demokrat Partili İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff'e karşı suçlamalarını da tekrarladı. Schiff’in yalan söylediğini ve iftira attığını söyleyen Trump, “Korkunç şeyler yazdı ve bunları ABD Başkanı’nın ağzından düşer gibi söyledi. Schiff’in sorgulanmasını istiyorum, hem de dolandırıcılık ve vatana ihanet için en üst düzeyde" ifadelerini kullandı.

Trump, sadece kendisini itham eden kişiyle görüşmek istemediğini, ayrıca ikinci, hatta üçüncü el bilgileri veren, aynı zamanda yasa dışı yoldan bu bilgiyi sağlayan kişileri de tanımak istediğini söyledi. ABD Başkanı, ayrıca bilgi sağlayan üçüncü tarafa yanlış bilgiler ışığında ABD Başkanı’na karşı casusluk yapmanın büyük sonuçları olacağını dile getirdi.

Başta New York Times olmak üzere ABD medyasında, Trump'ın Zelensky ile yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili şikayette bulunan ihbarcının CIA ajanı olduğunu iddia edilmişti. Demokratlar Trump'ın görevden alınması için harekete geçerken, Trump hakkındaki tüm suçlamaları reddetmişti.

Yorumlar (0)