Trump mitinginde görevli 6 kişi korona çıktı

ABD Başkanı Trump uzun zamandır ara verdiği seçim mitinglerine bugün başlayacakken miting öncesi yapılan testlerde 6 görevlide koronavirüs tespit edildi

DÜNYA 21.06.2020, 01:45
Trump mitinginde görevli 6 kişi korona çıktı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump koronavirüs salgını sebebiyle miting programına uzun bir süre ara vermişti. Bugün ilk seçim mitingini Oklahoma eyaletinde 19 bin kişilik bir spor salonunda gerçekleştirecek. 

6 miting görevlisinde koronavirüs tespit edildi

Donald Trump'ın Kampanya İletişim Direktörü Tim Murtaugh, yapmış olduğu açıklamada güvenlik protokollerinden dolayı yüzlerce defa görevli personellere koronavirüs testi yapıldığını ve bugünde görevli personele mitingden önce koronavirüs testi gerçekleştirildiğini açıkladı.

Testlerin sonucunda Trump'ın kampanyasında görevli 6 personelde virüs tespit edildiği açıklanırken görevlilere hızlı bir şekilde karantina tedbirleri uygulandığı kaydedildi. Koronavirüs pozitif çıkan kişiler veya pozitif kişilerle teması olan herhangi biri bugün gerçekleşecek mitingde katılımcıların veya seçilmiş olan kişilerin yanında olmayacak. Daha önceden açıklandığı gibi miting öncesinde bütün katılımcıların ateşleri ölçülüp el dezenfektanı ve maske dağıtılacak.

(Beyaz Saray Basın Sekreteri Kayleigh McEnany)

Beyaz Saray Basın Sekreteri, 'Maske zorunlu değil' demişti

Beyaz Saray Basın Sekreteri Kayleigh McEnany yapmış olduğu açıklamada maskenin zorunlu olmadığını ifade ederek kendisinin de maske takmayacağını çünkü bunun kişisel bir karar olduğunu açıklamıştı. McEnany maske takmama kararının düzenli olarak test yaptırmasıyla ilişkili olduğunu ve maske takmamanın kendisi için daha doğru olduğunu hissettiğini paylaşmıştı.

Yorumlar (0)