Trump: Maske takanlar da koronavirüse yakalanıyor!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, maske takmadığına dair gelen tepkiler karşısında kendisini savundu. Trump, maske takanların da yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını söyledi. 

DÜNYA 16.10.2020, 08:53 16.10.2020, 17:04
Trump: Maske takanlar da koronavirüse yakalanıyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık seçimleri için sayılı günler kaldı.

3 Kasım'da gerçekleştirilecek olan seçimlerden önce Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, NBC canlı yayınına çıkarak merak edilen soruları yanıtladı. 

"Ciğerlerim enfekte olmuş"

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Trump, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanmasının ardından ateşinin biraz yükseldiğini söyledi.

Ciğerlerinin de enfekte olduğunu kaydeden Trump, bu nedenle doktorların her ihtimale karşı önlem almak istediğini ve askerî hastaneye gittiklerini ifade etti.

Trump, hastanede kendisine antikor kokteyli verildiğini belirterek, kısa süre içerisinde kendisini daha iyi hissettiğini kaydetti. 

"Maske takanlar da hasta oluyor"

29 Eylül günü Joe Biden ile birlikte çıktığı canlı yayından kısa bir süre sonra yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan Trump, söz konusu yayına çıkmadan önce test yapıp yaptırmadığına ilişkin soruyu yanıtladı.

Trump, doktorları tarafından sık sık kontrollerinin yapıldığına dikkat çekerek, canlı yayın tartışmasından önce test yapıp yaptırmadığını hatırlamadığını söyledi.

Maske takmadığı için sık sık eleştirilere maruz kalan Trump, maske takan kişilerin de yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını ifade etti. 

Trump, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı sürü bağışıklığına destek verip vermediğine ilişkin soruya da yanıt verdi. Çözümün, problemin kendisinden daha kötü olmaması gerektiğini aktaran Trump, bu konuda izledikleri politikanın doğru olduğunu belirtti. 

"Beyaz ırkçılığa karşıyım"

Beyaz ırkçılığı ve Antifa'yı hep kınadığını vurgulayan Trump, aşırı sağcı bir hareket olan QAnon'a karşı olup olmadığına yönelik soruya, "Onlar hakkında herhangi bir bilgi sahibi değilim." cevabını verdi. 

"Başkanlık seçimlerini kazanacağım"

Trump, 3 Kasım günü gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerini Joe Biden'ın kazanması halinde barışçıl geçiş süreci olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtladı.

Seçimlerin adil olması gerektiğini kaydeden Trump, barışçıl geçiş sürecine gerek olmayacağını çünkü başkanlık seçimlerini kazanan tarafın kendisi olacağını ifade etti. 

"Yalnızca retweetledim"

Trump, terör örgütü El Kaide'nin elebaşı olan Usame Bin Ladin'in ölümüne ilişkin Twitter'dan yapılan bir paylaşımı retweetlemesine ilişkin sorulara da yanıt verdi.

Paylaşımı yalnızca retweet ettiğini kaydeden Trump, kararı insanların vermesi gerektiğini söyledi. 

"Müzakere sürecindeyiz"

Trump, yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşvik paketine ilişkin tutumunu sık sık değiştirdiğini çünkü müzakereler yaptıklarını kaydetti. 

"Hapse girsinler"

Vergi kayıtlarının medyaya sızmasına değinen Trump, vergi kayıtlarını ele geçirenlerin hapis cezasına çarptırılmaları gerektiğini aktardı. 

Trump, vergi kayıtlarını paylaşmaktan mutluluk duyacağını söyledi. 

"Onun kararı"

Başkanlık seçimlerinin mahkemeye gitmesi halinde Yüksek Mahkeme Yargıcı Amy Barrett'in kendisine destek verip vermeyeceğine ilişkin Trump, "Onun kararı. Bu konuyu kendisiyle veya başka bir yargıç ile konuşmadım." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)