Trump maketiyle diyalize giren hastaya yasak!

ABD'deki bir diyaliz merkezi, duygusal destek aldığı gerekçesiyle yanında Trump maketiyle diyalize giren hastaya maket yasağı getirdi: Seçim kampanyasında değiliz!

DÜNYA 16.02.2020, 15:55 16.02.2020, 16:12
Trump maketiyle diyalize giren hastaya yasak!

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan bir sağlık merkezinde haftada üç gün diyalize giren böbrek hastası Nelson Gibson, kendisine manevi destek olması için yanında taşıdığı birebir boyutlardaki Donald Trump maketini bundan sonra salık merkezine getiremeyecek.

Yerel bir TV kanalı olan WPBF için konuşan Gibson, "Ailem, üç buçuk saat süren işlem sırasında yanımda olamıyor o nedenle destek için Trump’ın fotoğrafını götürüyordum. Kimse bir şey demedi. Sonra küçük boyutta maket götürmeye başladım. Sanki yanımda refakatçim var hissi veriyordu." ifadelerini kullandı.


Geçtiğimiz cumartesi, Port St. Lucie kentinde bulunan diyaliz merkezine yanında birebir ölçüdeki Donald Trump maketiyle gittiğini söyleyen Gibson, "O gün de kimse tepki göstermedi ancak salı günü tekrar gittiğimde bundan böyle maketle içeri girmeme izin verilmeyeceği söylendi. ‘Seçim kampanyası veya mitingde değiliz. Bu kadarı çok fazla’ dediler. Bir kadın hava kabarcıklı ambalaj malzemesi getirip, 3.5 saat boyunca onu patlatıyor, çok sinir bozucu. Ben böyle bir şey yapmıyorum. Ben yanımda maketimle sessizce oturuyorum" şeklinde konuştu.

Nelson Gibson'ın oğlu Eric Gibson ise, sağlık merkezinin yönetimine maketin içeri alınmama gerekçesini sorduğunu ve "maketin enfeksiyon tehlikesine karşı önlem almak için içeri alınmadığı" cevabını alarak, "İnandırıcı gelmedi. Babamın fikir özgürlüğüne müdahale etmiş oluyorlar ve bu çok yanlış bir tutum" dedi.


Fresenius Kidney Care adlı sağlık merkezinin sözcüsü olan Brad Puffer ise, “Bütün hastalarımızın görüşlerine saygılıyız. Kendilerine destek olacaklarını düşündükleri, makul ölçütteki eşyaları getirmelerine izin veriyoruz. Ancak bu boyuttaki bir şeye, merkezdeki görevlilerin hareket kabiliyetinden enfeksiyona kadar bir dizi riski göz önüne alarak izin veremeyiz.”ifadelerini kullandı.


 

Yorumlar (0)