Trump, "kuduz köpek" Biden'a destek verdi: Bir nebze daha iyi!

ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore'nin "kuduz köpek" diye nitelediği eski Başkan Yardımcısı Biden için "bir nebze daha iyi" dedi.

DÜNYA 18.11.2019, 15:25
Trump, "kuduz köpek" Biden'a destek verdi: Bir nebze daha iyi!

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'nın "ölene kadar sopayla dövülmesi gereken kuduz köpek" diye nitelediği Joe Biden, beklemediği bir destek buldu. 

ABD Başkanı Donald Trump, normal zamanlarda oldukça sık eleştirdiği ve 2020 başkanlık seçimlerinde kendisine karşı yarışması muhtemel eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a Kuzey Kore tarafından yapılan hakaretleri fazla buldu ve Biden'ı savundu.

"Kuduz köpekten bir nebze daha iyi"

Trump, "Biden uyuşuk ve çok yavaş olabilir ama o bir 'kuduz köpek' değil. Aslında o, kuduz köpekten bir nebze daha iyi; fakat sizi varmak istediğiniz yere ben getirebilirim. Elinizi çabuk tutup anlaşmayı oluşturun. Yakında görüşürüz!" ifadelerini kullandığı tweetiyle hem Biden'ı kendi üslubuyla "savundu", hem de Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a nükleer silahsızlanma anlaşması için "elinizi çabuk tutun" mesajı verdi.

Biden, "şeref madalyası" olarak gördü


Kuzey Kore lideri Kim Jong Un

Kuzey Kore'nin Joe Biden'a yönelik oldukça sert çıkışına neyin sebep olduğu henüz bilinmiyor; ancak Biden, Trump ve Kim arasındaki görüşmelere karşı itirazlarını dile getirmesiyle biliniyor. Kendisine "kuduz köpek" yakıştırması yapılan Biden, hakaretleri "şeref madalyası" olarak gördüğünü belirtmişti.

Joe Biden'ın Kuzey Kore'yle ilişkilerinin aksine ABD Başkanı Trump daha dostane ilişkiler yürütüyor. Trump, Kuzey Kore'nin nükleer silahlanmasını baskı ve tehditler yerine düzenlenen zirvelerdeki diplomatik temaslarla sağlamaya çalışıyor.

Trump ve Biden, Ukrayna üzerinden çatışıyor


ABD eski Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti Başkanlık aday adayı Joe Biden

Trump, mevkidaşı Kim Jong Un için "oldukça akıllı" ve "gerçek bir lider" yakıştırmalarını yaparken Joe Biden için genelde küçük düşürücü betimlemeler kullanmayı tercih ediyor. Donald Trump hakkında yakın zamanda başlatılan azil soruşturmasının odağı Trump'ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky ile Joe Biden ve oğlu Hunter Biden'ın Ukraynalı bir gaz şirketi üzerinde olduğu için, Trump ve Biden arasındaki gergin ilişkiler daha da kötüleşti.

Yorumlar (0)