Trump, kendisini gömen büyükelçiyi sildi!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından İngiltere'nin ABD Büyükelçisine yüklendi. Elçinin "Anormal, işlevsiz, hizipçi, sakar, beceriksiz..." şeklindeki ifadeleri sızmıştı.

DÜNYA 08.07.2019, 23:36
Trump, kendisini gömen büyükelçiyi sildi!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, kendisi hakkında "beceriksiz" dediği iddia edilen İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Kim Darroch için "Artık kendisiyle işimiz olmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Amerika Başkanı Donald Trump, kendisi hakkındaki yazışmaları sızan İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Kim Darroch hakkında Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit konusunu ele alma biçiminin hatalı olduğunu söyleyerek, "Ona bu işin nasıl yapılması gerektiğini anlattım ama o başka bir yolu seçmeye karar verdi." ifadelerini kullandı.

Theresa May'e de laf vurdu

Son günlerde kendisi hakkındaki olumsuz yazışmaları İngiliz medyasına sızan İngiltere'nin Washington Büyükelçisini adını vermeden eleştiren ABD Başkanı Donald Trump şu paylaşımda bulundu:
"Büyükelçiyi tanımıyorum ama Washington'da kendisinden hoşlanmıyor ve hakkında iyi düşünülmüyor. Artık kendisiyle işimiz olmayacak. İyi haber şu ki büyük Birleşik Krallık'ın kısa zaman sonra yeni bir başbakanı olacak." ifadesini kullandı.

Amerika Başkanı Donald Trump ayrıca, geçen ay İngiltere'ye gerçekleştirdiği devlet ziyaretinde en fazla Kraliçe 2. Elizabeth'in kendisini etkilediğini belirtti.

"Beceriksiz" ifadesini kullanmıştı

İngiliz Daily Mail gazetesinin pazar günkü baskısı Mail On Sunday'de yer alan haberde, İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Kim Darroch'ın diplomatik yazışmaları olduğu iddia edilen metinler yayınlanmış, İngiliz Dışişleri Bakanlığı ise Mail On Sunday'de yer alan haberdeki iddiları yalanlamamıştı.

Mail On Sunday'de yer alan haberde, İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Kim Darroch'ın Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı ile ilgili şu ifadelerine ver yerilmişti:
"Donald Trump yönetiminin esasen daha normal, daha az işlevsiz, daha az tahmin edilemez, daha az hizipçi, diplomatik olarak da daha az sakar ve beceriksiz olacağına inanmıyoruz."

Donald Trump yönetimindeki Beyaz Saray'ın "yetkin" olarak görüleceğini düşünmediğini kaydeden İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Kim Darroch, ayrıca mevcut idarenin "utanç içinde sona ermesine yol açabilecek bir şeylerin ortaya çıkabileceği" ifadelerini de kullanmıştı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ise söz konusu sızıntının kaynağını araştırdıklarını açıklamış ancak haberde geçen ifadelere ilişkin yalanlamada bulunmamıştı.

Yorumlar (0)