Trump karşıtı binlerce kadın yürüdü

ABD Başkanı Donald Trump'ın başkan oluşundan bu yana Amerika genelinde gelenek haline getirilen "Kadınlar Yürüyüşü"nün 4'üncüsü yapıldı.

DÜNYA 19.01.2020, 07:46
Trump karşıtı binlerce kadın yürüdü

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin çeşitli şehirlerinde bir araya gelen ABD Başkan Donald Trump karşıtı binlerce kadın, Donald Trump'ın politikalarına yönelik eleştirilerini düzenledikleri gösterilerde ortaya koydular.

ABD Başkan Donald Trump'ın başkanlık koltuğuna oturduğu 2017 senesinden itibaren düzenli olarak yapılan "Kadınlar Yürüyüşü"nün 4'üncüsü çeşitli şehirlerde düzenlendi.

Beklenenin altında kaldı

Başkent Washington'daki eylemlere katılım birkaç binle sınırlı kalırken, New York'taki protesto gösterilerine daha az kişi katıldı.

Oldukça soğuk bir havada gerçekleştirilen protesto gösterilerinde taşıdıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla ABD Başkan Donald Trump'a mesaj gönderen kadınlar, ABD Başkan Donald Trump'ın başta göçmenlik ve kadın-erkek eşitliği olmak üzere çeşitli politikalarına yönelik tepkilerini dile getirdiler.

ABD Kongresi binası ile Beyaz Saray arasında kalan Freedom Plaza'da toplanan eylemciler buradan Beyaz Saray’a kadar yürüdü. Beyaz Saray'ın önünde de gösterilerine devam eden kadınlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

ABD Başkan Donald Trump'ın koltuğa oturduğu 20 Ocak 2017 tarihinde ilk Kadınlar Yürüyüşünü düzenleyen kadın örgütleri, bu protesto gösterilerini daha sonra düzenli hale getirmişti. 

Yorumlar (0)