Trump: Karantina, koronavirüsü durdurmayacak!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınan karantina tedbirlerinin, enfeksiyon tehlikesinin önüne geçmediğini ifade etti. 

DÜNYA 04.08.2020, 09:10
Trump: Karantina, koronavirüsü durdurmayacak!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da basın toplantısı gerçekleştirdi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Trump, söz konusu toplantıda, gündemde olan konulara değindi. 

Trump, ülkesinin bazı kesimlerinde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) hala etkisini gösterdiğini ve vatandaşların her zaman hazır durumda olmaları gerektiğini söyledi.

"Sürekli karantina"nın beklenilen neticeye ulaşmak için uygun bir yol olmadığına dikkat çeken Trump, bu durumun yarardan çok zarar getirdiğini ifade etti. 

"Bulaşı önlemiyor"

Trump, dünyanın pek çok bölgesinde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yeniden hızlandığını vurgulayarak, karantinanın virüsün bulaşmasını önlemediğini kaydetti.

"Karantinaların amacı vakit kazanmak"

Söz konusu karantinalar ile yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı hastanelerin kapasitelerinin artırılması, salgına ilişkin daha fazla bilgi sahibi olma, ilaç ve aşı bulmak için vakit kazanmanın hedeflendiğini aktaran Trump, gündemdeki bir başka konuya da değindi. 

"TikTok'tan ciddi bir pay istiyoruz"

Trump, Çinli uygulama TikTok'un Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) satılması halinde Hazine Bakanlığı için de para ayrılması gerektiğini belirterek, TikTok'u yasaklayacağını söylemesinin ardından söz konusu sosyal medya platformu için bir değer oluşturduğunu, bu nedenle satışından ciddi bir payı hak ettiklerini söyledi. 

Yorumlar (0)