Trump: Johnson "inanılmaz" durumda

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi için yoğun bakımda kalmasının ardından şu an "inanılmaz" durumda olduğunu söyledi.

DÜNYA 24.04.2020, 11:02 24.04.2020, 11:06
Trump: Johnson "inanılmaz" durumda

İngiltere Başbakanı Johnson, bu hafta hem ABD Başkanı Trump hem de Kraliçe Elizabeth ile Covid-19 mücadelesinin ardından kademeli bir "iş başı" yapmak için telefon görüşmesi planlamıştı.

İngiliz basınında Johnson'ın pazartesi günü görevine döneceği konuşulurken Trump da Başbakan'ın hazır olduğu görüşünde olduğunu belirtti.

"Eski Boris gibiydi"

Trump, Johnson'ın birkaç gün önce kendisini aradığını belirterek, "Size sesinin inanılmaz geldiğini söyleyeceğim. Aslında şaşırdım çünkü başlamaya hazırdı. Bunu söylemek beni çok şaşırtsa da eski Boris gibiydi. Muazzam bir enerji, muazzam bir gayret!" şeklinde konuştu.

Johnson hakkındaki iltifatlarına devam eden Trump, "Çok diri ve enerjik, oldukça inanılmazdı. O inanılmaz bir adam. O bizim bir arkadaşımız ve benim bir arkadaşım, ülkemizi seviyor, ülkesini çok seviyor ve ona sahip oldukları için şanslılar."

Ne olmuştu?

Ateş ve öksürük belirtileri göstererek 27 Mart'ta yapılan testi pozitif çıkan 55 yaşındaki Johnson, bu ayın başlarında Covid-19 komplikasyonları göstermiş ve Londra'daki bir hastanede yoğun bakımda üç gece geçirmişti. Oksijen desteği alarak tedavi edilen Johnson, taburcu olduktan sonra hayatını sağlık personeline borçlu olduğunu söylemişti.

Johnson'ın Pazartesi günü görevine yeniden başladığında, kilitlenmenin ne zaman ve nasıl kaldırılacağı konusunda açıklama yapması bekleniyor. Sağlık Bakanı Matt Hancock kilitlenmenin kaldırılması için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)