Trump işin gırgırında: Videoyu açtı, Biden ile alay etti

Miami'de düzenlediği miting ile seçmenlere seslenen eski ABD Başkanı Donald Trump, 2020 yılındaki seçimlerde kendisini yenerek başkanlık koltuğunu devralan Joe Biden'a yüklendi. Miting sırasında Başkan Biden'ın gaflarından oluşan kolay videonun sesini açan Trump, rakibi ile alay etti.

DÜNYA 10.11.2022, 15:14 11.11.2022, 09:22 Hakan Öksüz
Trump işin gırgırında: Videoyu açtı, Biden ile alay etti

ABD'de Kongre'deki sandalye sayısının belirleneceği ara seçimlerde yarış kızıştı. Kongre'nin iki kanadı olan Senato ile Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu elde etmek isteyen Cumhuriyetçiler ve Demokratlar, kıyasıya bir yarışa girdi. Önümüzdeki hafta 80 yaşına girecek olan ABD Başkanı Joe Biden'ın desteğini kaybettiğine ilişkin anket sonuçları, Cumhuriyetçi Donald Trump'ın yeniden siyasi bir figür olarak ortaya çıkmasına neden oldu.

2024 seçimlerine hazırlık yapılıyor

Miami'de düzenlediği mitingle destekçilerine seslenen eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 yılında yapılacak başkanlık seçimlerinde adaylığını koyacağına dair sinyaller veriyor. Cumhuriyetçi Parti'nin ara seçimlerde Senato ve Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu elde etmesini isteyen Trump, bu durumun gerçekleşmesi halinde 2024 yılındaki seçimlerde işinin kolaylaşacağını düşünüyor.

Biden'ın gafları ile dalga geçti

New York'ta ara seçim mitingi yapan ve kendisini eleştiren Joe Biden hakkında Miami'de konuşan Trump, rakibiyle alay etti. Joe Biden'ın hava ile tokalaştığı ve yolunu şaşırdığı kolaj videonun sesini açan Trump, Başkan Biden ile dalga geçti. 

Yaşı nedeniyle bazı rahatsızlıklar yaşadığını öne sürülen Biden'ın gafları, son dönemlerde ABD'deki bir numaralı tartışma konularından biri oldu. Bu görüntüler üzerinden Demokratlara yüklenen Cumhuriyetçi siyasetçiler, Biden'ın 2024 seçimlerinde adaylığını koymama ihtimalinin bulunduğu söylentisini yayıyor.

Yorumlar (0)