Trump: İran'daki protestolara desteğimiz tam!

ABD Başkanı Donald Trump, "ABD, özgürlükleri için protesto gösterileri düzenleyen cesur İran halkını destekliyor." açıklamasını yaptı.

DÜNYA 03.12.2019, 20:26
Trump: İran'daki protestolara desteğimiz tam!

NATO Liderler Zirvesi için Londra'da bulunan Trump, Twitter hesabından İran'daki benzin zammı protestolarına ilişkin açıklama yaptı.

Trump, "ABD, özgürlükleri için protesto gösterileri düzenleyen cesur İran halkını destekliyor. Trump yönetimi altında (protestoculara) desteğimiz var ve her zaman da olacak." diye konuştu. 

"Protestoculara desteğim tam"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşme esnasında,  İran konusunda "Çok büyük gösteriler oluyor. Birçok kişiyi öldürüyorlar ve kimse bilmesin diye de interneti kapatıyorlar." değerlendirmesini yapan Trump, bu ifadelere açıklık getirdi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile bir araya gelen ve yeni bir açıklmaa yapan Trump, "Ben bir önceki sorunun, finansal destek soruluyor sandım. (Protestocular) Onlara desteğim tam ve en başından beri destekliyoruz." dedi.

İran'daki protestolar

İran halkı, 15 Kasım'da benzine üç kat zam yapıldığının açıklanmasından sonra protestolara başlamıştı.

Ülkenin birçok şehrinde 3 gün devam eden gösterilerde kamu binaları, bankalar, benzin istasyonlara zarar verilmiş, marketler yağmalanmıştı. İranlı yetkililer, şimdiye kadar gösterilerde ölenlerin sayısını açıklamaktan kaçınırken Uluslararası Af Örgütü, gösterilerde en az 208 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Yorumlar (0)