Trump: "İnsanlar NBA'den sıkıldı"

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Jacob Blake olayının ardından NBA'de yer alan sporculardan bazılarının maça çıkmama kararı almasına ilişkin yaptığı açıklamada, "insanların artık NBA'den sıkıldığını" ifade etti. 

DÜNYA 28.08.2020, 09:12 25.11.2022, 09:19
Trump: "İnsanlar NBA'den sıkıldı"

NBA'de yer alan sporculardan bazıları, Jacob Blake olayının ardından maça çıkmama kararı almış, bu nedenle maçlar ertelenmek zorunda kalmıştı. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Trump, NBA tarafından verilen boykot kararına ilişkin pek bilgi sahibi olmadığını, fakat maçların izlenme oranının artık azaldığını söyledi.

Trump, "insanların NBA'den sıkıldığını" ve "NBA'in siyasal bir örgüte dönüştüğünü" iddia ederek, bunun Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve spor adına iyi bir şey olmadığını kaydetti. 

Wisconsin eyaletinde Ulusal Muhafızlar ile federal güvenlik kuvvetlerinin görevlendirildiğini aktaran Trump, Kenosha şehrinde düzenlenen Jacob Blake gösterilerinin yatıştığını, Oregon eyaletinin Portland şehrine de yardım gönderilmesi gerektiğini belirtti.

Jacob Blake olayı nedir?

Jacob Blake olayı, Wisconsin eyaletinde bulunan Kenosha şehrinde gerçekleşti.

Polis, "aile içi olay yaşandığına" dair ihbar geldiğini, bunun üzerine söz konusu yere gittiğini iddia etti.

Sosyal medya platformlarında yayılan bir videoda, siyahi Jacob Blake ile polis memurları arasında tartışma yaşandığı, söz konusu kişinin polis memurlarından uzaklaşmaya ve bir araca binmeye çalıştığı fark edildi. O esnada bir polis memurunun, Jacob Blake'i arkadan vurduğu görüldü. Görüntülere göre, Jacob Blake isimli kişiye 7 kez ateş edildiği anlaşıldı. 

Olaya tanık olan kişiler, Jacob Blake'in, iki kadı arasında çıkan kavgaya müdahale ettiğini ve polis ekiplerinin o sırada olay yerine geldiğini söyledi. 

Polis teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, Jacob Blake'in hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen söz konusu kişinin felç kaldığını duyurdu. 

Laura Kasırgası

Öte yandan, Trump, ülkesinin Louisiana eyaletinde etkisini göstermeye başlayan Laura Kasırgası'na da değindi.

Laura Kasırgası konusunda gerekli hazırlıkları yaptıklarını duyuran Trump, söz konusu kasırganın vurduğu Louisiana ve Teksas eyaletlerine hafta sonu gideceklerini ifade etti. 

Trump, başkanlığa kabul konuşmasını Laura Kasırgası sebebiyle başka bir tarihe almayı düşündüğünü ancak daha sonra buna gerek olmadığını anladığını ve konuşmasını zamanında gerçekleştireceğini söyledi. 

Yorumlar (0)