Trump'ın yardımcısı Mike Pence'in evinde de gizli belgeler bulundu

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın görevde bulunduğu dönemde başkan yardımcılığı yapan Mike Pence'in Indiana'daki evinde devlete ait "az sayıda" gizli belge bulundu. Pence'in avukatı Greg Jacob'un Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresine yazdığı mektup, gizli belgelerin varlığını ortaya çıkardı.

DÜNYA 25.01.2023, 09:27 Hakan Öksüz
Trump'ın yardımcısı Mike Pence'in evinde de gizli belgeler bulundu

ABD Başkanı Joe Biden'ın evinde ve kişisel ofisinde bir kutu içinde devlete ait gizli belgelerin bulunması gündeme oturmuştu. Eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in evinde de gizli belgelerin bulunduğu haberi geldi. Aktarılan bilgilere göre söz konusu özel belgeler, Pence'in Indiana'daki konutunda bulundu.

Pence'in avukatı Greg Jacob'un mektubu, gerçeği ortaya çıkardı

ABD kamuoyunda yankı uyandıran haber, Pence'in avukatı Greg Jacob'un yazdığı bir mektupla ortaya çıktı. Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi (NARA) yetkilisi Kate Dillon McClure'e mektup yazan avukat, Trump'ın başkan olduğu 2017-2021 döneminde başkan yardımcılığı yapan Mike Pence'in Indiana'daki evinde yapılan aramadan bahsetti. Avukatın aktardığı bilgiye göre Pence'in evinde devlete ait bazı gizli belgeler bulundu.

Az sayıda gizli belge bulundu

Biden'ın evinde yapılan aramalarda gizli belgelerin bulunmasının ardından Mike Pence'in de 16 Ocak'ta evini araştırması için avukat tuttuğunu kaydeden Jacob, bu aramalar neticesinde "az sayıda" gizli belgenin bulunduğunu belirtti. Belgelerin içeriğine bakmayan avukatın, Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi ile iletişime geçtiği vurgulandı.

"Yanlışlıkla" kutulara konularak eve götürüldü

Avukat Greg Jacob, söz konusu gizli belgelerin Pence'in başkan yardımcılığının sona ermeye yaklaştığı bir tarihte "yanlışlıkla" kutulara konulmuş olabileceğini bildirdi. Eski başkan yardımcısı Pence'in, bu belgelerin evinde bulunduğundan haberi olmadığı aktarıldı. Belgelerin gizliliğine önem veren Mike Pence'in, Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi ile iş birliğine hazır olduğu vurgulandı.

Yorumlar (0)