Trump'ın 'yanlışlarla' imtihanı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın, görevde bulunduğu ilk 3 yılda 15 bin 843 "yanlış ya da yanıltıcı" ifade kullandığı öne sürüldü.

DÜNYA 21.01.2020, 19:10
Trump'ın 'yanlışlarla' imtihanı!

Washington Post gazetesinin haberine göre, Trump'ın "yanlış ya da yanıltıcı ifade" eğilimi göreve geldiği 20 Ocak 2017'den beri her yıl artış gösterdi.

ABD Başkanı, görevinin ilk yılında bin 999, ikinci yılında 5 bin 689 ve 2019'da da 8 bin155 "yanlış ya da yanıltıcı" ifade kullandı.

Son olarak Amerikan Çiftlik Bürosu Federasyonun yıllık konferasında yaptığı konuşmada Trump, Japonya ve Kanada ile yapılan ticaret anlaşmalarını da yanlış şekilde anlattı.

Trump'ın sadece Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, rakibi Joe Biden ve ailesini soruşturması karşılığında ABD'nin ülkesine askeri yardımı serbest bırakacağını söylemesine ilişkin soruşturmayla ilgili yaklaşık bin "yanlış ya da yanıltıcı" iddiada bulundu.

"Her 5 iddiasından biri" ülke ekonomisine, yaklaşık 6 iddiasından biri de göçmenlerle ilgili olan Trump, 242 defa ABD ve Meksika arasındaki sınır duvarının yapıldığını belirtti.

Trump, ifadelerinde 184 kez ABD tarihinin en büyük vergi indirimi yasasını çıkardığını iddia etti. Gerçek ise bunun "ABD tarihindeki en büyük 8'inci vergi indirimi" olmasıydı.

ABD Başkanı, konuşmalarında 176 kez ABD'nin ticaret açık sebebiyle mali kayba uğradığını söylemesine rağmen ülkelerin ticaret açığıyla mali kayba uğramadığı biliniyor.  

Yaptığı "iddialarla" azil soruşturmasını bertaraf edebileceğini aktaran Trump, iddialarının yaklaşık yüzde 20'sini Twitter üzerinden gerçekleştirdi.

Trump'ın söz konusu eylemleri veri tabanı sitesi "Fact Checker" tarafından belirlendi.

Yorumlar (0)