Trump'ın Twitter'ı mercek altına alındı

Trump'ın 11 binden fazla paylaşımını inceleyen New York Times, ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımların yarısından fazlasının doğrudan bir kurum ve kişiyi hedef aldığını ortaya çıkardı.

DÜNYA 03.11.2019, 07:10
Trump'ın Twitter'ı mercek altına alındı

Amerika'nın önde gelen gazetelerinden New York Times gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabını mercek altına aldı. 

Amerikan New York Times gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın daha önce hiçbir Amerikan başkanının faydalanmadığı kadar sosyal medyadan faydalandığını kaydederek, Amerika Birleşik Devletleri liderinin aynı zamanda Twitter'ı "politikaları konusunda bir atlama tahtası," "muhaliflerine karşı bir sopa" ve "kendini övmek için bir mecra" olarak kullandığını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın 11 binden fazla paylaşımını referans olarak inceleyen New York Times gasetesi, Başkan Trump'ın paylaşımlarından yarısından fazlasını kendisini eleştirenler, Rusya'nın başkanlık seçimlerine karıştığına ilişkin soruşturmayı destekleyenler, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası (Fed), Amerikan milli marşı sırasında saygı duruşunda durmayan siyahi sporcular ve Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'a saldırmak için yaptığını belirledi. 

Başta Rusya ve Çin olmak üzere birçok ülkenin istihbarat kurumları veya devlet destekli sosyal medya hesaplarının Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'n paylaşımlarının altından komplo teorisi ve sahte bilgiler yayarken, bunlardan birinin "Seni seviyoruz sayın başkan" paylaşımının ABD Başkanı Trump tarafından da tekrar paylaşıldığı kaydedildi. 

Başkan Donald Trump'ın en az 145 teyit edilmemiş hesaptan yapılan komplo teorisi ve aşırıcılık içeren paylaşımı tekrar paylaştığı tespit edilirken, bunlardan 20'den fazlasının Twitter tarafından daha sonra askıya alındığı bilgisi de dikkat çeken bir veri oldu.

Twitter hesabı dakikada binden fazla kez alıntılanan Başkan Donald Trump'ın sadece 47 kişiyi takip ettiği ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Trump'ın Twitter'da 183 kez kendisini izlemeye gelen kabalık veya aldığı alkışın boyutunu yazdığı, 570 kez göçmenlere saldırdığı, 132 kez diktatörleri övdüğü, 36 kez medyaya halkın düşmanı ve 16 kez ise kendisinin herkesin en sevdiği başkan olduğunu yazdığı belirlendi.

Danışmanlarından Twitter'a gecikme ricası

Bakanlarını görevden almadan diplomatik çıkışlara kadar birçok paylaşımda bulunduğu için, ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanlarının Twitter'a, "Donald Trump'ın paylaşımlarını 15 dakika gecikme ile yapması" talebinde bulunduğu iddia edildi. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın ulu orta gözlük takmayı sevmediğinden kalabalık ortamlarda paylaşım yapmadığı da belirtildi.

Ayrıca, Donald Trump'ın zaman zaman Beyaz Saray Sosyal Medya Direktörü Dan Scavino'ya yazdırdığı, Dan Scavino'nun ise Donald Trump'ın okuyup onaylaması için paylaşımları büyük puntolarla bir kağıda bastırıp Donald Trump'a getirdiği de ileri sürüldü. 

Genellikle sabah saatlerinde özellikle de Fox News izlerken paylaşımda bulunduğu belirtilen Donald Trump'ın "başka birine saldırdığı paylaşımlarının yarısını sabah saat 6 ile 10 arasında yaptığı" ifade edildi.

Yorumlar (0)