Trump'ın pes etmeye niyeti yok!

ABD Başkanı Donald John Trump, 3 Kasım'da yapılan 59. Başkanlık Seçimlerinin esas kazananın kendisi olduğunu belirterek, seçimleri döndürmeleri gerektiğini, ihtiyaç duydukları tek şeyin ise kendilerini doğru dürüst dinleyen yargıçlar olduğunu ifade etti.

DÜNYA 26.11.2020, 09:00
Trump'ın pes etmeye niyeti yok!

ABD Başkanı Trump, Pensilvanya eyalet meclisi üzerinde dolaşan "seçimlerde usulsüzlük" iddialarına dair düzenlenen oturuma telefon ile katılarak konuşma yaptı.

Amerika'da 3 Kasım 2020 Salı günü gerçekleştirilen 59. Başkanlık Seçimlerinde esas kazananın kendisi olduğunu savunan Donald Trump, tüm kritik eyaletlerde Cumhuriyetçilere haksızlık yapıldığını ve seçimlerde büyük oranda yolsuzlukların yapıldığını söyledi.

"Bu seçimin kaybedeni Demokratlar"

Henüz seçim sürecinin bitmediğini ve kanun yollarıyla, kullanılan gerçek oyların yeniden sayılması hâlinde gerçeğin ortaya çıkacağını belirten Başkan Trump, Demokratların seçimi kaybettiğini, seçimde hile yaptıklarını ileri sürdü.

Seçim sonuçlarına itirazda bulunmak için açtıkları davalarda da Cumhuriyetçilere haksızlık yapıldığını kaydeden Trump, seçimleri döndürmeleri gerektiğini, ihtiyaç duydukları tek şeyin ise kendilerini doğru dürüst dinleyen yargıçlar olduğunu ifade etti.

Seçim sonuçlarını kabul etmemişti

Amerika Birleşik Devletleri'nin 46. başkanını belirleyecek olan ve 3 Kasım'da gerçekleştirilen 59. Başkanlık Seçimlerini, (resmi olmayan sonuçlara göre) 306 delege ile Joe Biden kazanmış, Donald Trump ise 232 delegede kalmıştı.

"Seçimlerde hile yapıldığını" ileri süren Donald Trump, seçim sonuçlarını reddettiğini açıklamış ve kanuni yollara gidileceğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)