Trump'ın Müslüman belediye başkanı hazımsızlığı

ABD Başkanı Donald Trump yine Londra Belediye Başkanı Sadık Han’a yüklendi.

DÜNYA 16.06.2019, 00:56
Trump'ın Müslüman belediye başkanı hazımsızlığı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Twitter’da, Müslüman olan Londra Belediye Başkanı Sadık Han ile ilgili "Londra’nın bir an önce yeni bir belediye başkanına ihtiyacı bulunuyor. Sadık Han tam bir felaket ve daha da kötüye gidiyor” ifadelerini kullandı. 

ABD Başkanı Donald Trump, İngiliz yazar ve belgesel yapımcısı Katie Hopkins’in Londra’da son 20 saatteki suç sayısına dikkat çeken “Bıçakçı-Şehirde 20 saatlik güncelleme: 2 kişi bıçaklanarak öldü, 1 kişi silahla öldürüldü, 3 kişi bıçaklandı ama ölmedi. Wandsworth & Tower Hamlets. Sadık Han’ın Londonistan’ı burası.” paylaşımına karşı yorum yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, "İngiltere'nin başkenti Londra’nın bir an önce yeni bir belediye başkanına ihtiyacı bulunuyor. Sadık Han, tam bir felaket ve daha da kötüye gidiyor.” yorumunda bulundu.  

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Haziran’daki İngiltere seyahatinin hemen başında, uçağının Stansted Havalimanı'na inmesinin hemen ardından ziyarete karşı çıkan Sadık Han'ı Twitter'da hedef almıştı. 

ABD Başkanı Doland Trump mesajında, "Anlatılanlara göre Londra Belediye Başkanı olarak çok kötü bir iş çıkaran Sadık Han, İngiltere'nin en önemli müttefiki olan Amerika Birleşik Devletleri'nin ziyarette bulunan başkanına karşı aptalca bir edepsizlik göstermekte. ABD Başkanı'na değil, Londra'daki suçlara odaklanması gereken tam bir ezik." demişti.

Müslüman olan Sadık Han'ı New York Belediye Başkanı Bill de Blasio'ya benzeten Donald Trump, aradaki farkı Londra Belediye Başkanı'nın "yarı boyda" olması şeklinde göstermişti.

Londra'da Donald Trump karşıtı gösterilerde Sadık Han'ın verdiği izin çerçevesinde "bebek Trump" şeklindeki dev bir balon da kullanılmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump için kırmızı halı serilmesine karşı çıkan Sadık Han, Donald Trump’ı 1930 ve 1940'lardaki Avrupalı diktatörlere benzetmişti.

Yorumlar (0)