Trump'ın korona ekibinden Dr. Fauci: Salgının yeniden dirilişine hazırlıklı olun!

ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele ekibinde yer alan ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Doktor Anthony Fauci, "Dünya yakında büyük ölçüde koronavirüsü yenmeyi başarabilirse bile salgının yeniden dirilişine hazırlık yapılması gerekir." açıklamasında bulundu. 

DÜNYA 06.04.2020, 11:30
Trump'ın korona ekibinden Dr. Fauci: Salgının yeniden dirilişine hazırlıklı olun!

Beyaz Saray Koronavirüs Görev Gücü'nde yer alan ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Doktor Anthony Fauci, CBS televizyon kanalında "Face The Nation" isimli programda yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Dr. Fauci, koronavirüse bir çözüm bulunmaması halinde "mevsimsel bir nitelik kazanmasının" olası olduğunu kaydetti. 

"Bunu küresel olarak kontrol altına alamazsak, mevsimsel bir nitelik kazanması muhtemel. Dünya yakında büyük ölçüde koronavirüsü yenmeyi başarabilirse bile salgının yeniden dirilişine hazırlık yapılması gerekir." diyen Dr. Fauci, şu ifadeleri kullandı:

"Aslında bu yeniden dirilişi görürsek, şu anda içinde bulunduğumuz durumun başında sahip olmadığımız müdahalelerimiz o noktada olabilir. Bu virüs dünyadan tamamen ortadan kaldırılması pek mümkün olmayacağı için hazırlıklı olmalıyız."

Dr. Fauci, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) politikalarına karşı çıkarak ABD'de yeni kahraman haline geldi. 

Ülke genelinde sokağa çıkma yasağını ekonomi sebebiyle kabul etmeyen Trump'a "Niye ulusal çapta karantina ilan etmiyoruz, anlamıyorum." diye yanıt veren Dr. Fauci gündeme oturmuştu. 

Yorumlar (0)