Trump'ın kaçak göçmen avı başladı

ABD Göçmenlik ve Sınır Muhafaza Birimi, ülkedeki kaçak göçmenlere yönelik baskın düzenlemeye başladı.

DÜNYA 15.07.2019, 10:52 15.07.2019, 10:59
Trump'ın kaçak göçmen avı başladı

Amerikan yayın kuruluşu CNN'e konuşan bir yetkili, ABD Göçmenlik ve Sınır Muhafaza Biriminin (ICE) bugün 2 bin kaçak göçmeni hedef alan baskınlarını başlattığını bildirdi.

Baskınların Atlanta, Baltimore, Chicago, Denver, Houston, Los Angeles, Miami, New York ve San Francisco'daki göçmenlere yönelik olduğunu aktaran yetkili, New Orleans'daki baskınların da bölgede etkili olan Barry Tropikal Fırtınası sebebiyle ertelendiğini açıkladı.

Söz konusu baskınların düzenleneceğinin duyurulması üzerine ABD'de başlayan tartışmalar hala devam ediyor. 

"Baskınların hedefinde aileler de var"

ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Direktör Vekili Ken Cuccinelli, baskınların hedefindeki kişilerin zaten yasa dışı emri almış kişiler olduğuna dikkat çekti.

Cuccinelli, baskınlar nedeniyle çocukların ailelerinden ayrılıp ayrılmayacağına dair bir soruya, "Baskınların hedefinde aileler de var." karşılığını verdi.

Ülkede bulunan yasa dışı göçmenler, marketlere giderek gıda ve ilaç stoğu yapıyor ve gözaltına alınma endişesi içinde yaşamlarını sürdürüyor.

"Çözüm bulamıyorlarsa sınır dışı işlemleri başlayacak!"

Washington Post gazetesi geçen ay, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD Göçmenlik ve Sınır Muhafaza Birimine daha önce sınır dışı bildirimi almış ailelerin toplatılması emri verdiğini duyurmuştu. 

Söz konusu haber, tepkilere neden olmuştu. Bunun üzerine Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Demokratların talebi üzerine, yasa dışı göçmenleri ülkeden çıkarma sürecini (sınır dışı etme) iki hafta erteledim." ifadelerine yer vermişti. 

Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin ABD'nin güney sınırındaki sığınmacı ve yasal boşluk sorunlarına bir çözüm getirmek için görüşüp ortak bir çalışma yürütüp yürütemeyeceklerine bakacağını ifade eden Trump, "Eğer birlikte çözüm bulamıyorlarsa sınır dışı işlemleri başlayacak!" demişti.

New York Times gazetesi, perşembe gün yayınladığı haberinde, ertelenen baskınların bugün başlayacağını bildirmişti. 

Trump, göçmen karşıtı politikaları nedeniyle sık sık eleştirilere maruz kalıyor. Ayrıca, yasa dışı göç ve uyuşturucu trafiğiyle mücadele gerekçesiyle Meksika ile sınıra duvar örülmesi gerektiğini ileri sürüyor. 

Yorumlar (0)