"Trump'ın ırksal tutumu" dedi, istifa etti!

ABD Dışişleri Bakanlığı Yasama İşleri Bakan Yardımcısı Mary Elizabeth Taylor, "Trump'ın ırksal tutumu" gerekçesiyle istifa etti.

DÜNYA 19.06.2020, 09:28
"Trump'ın ırksal tutumu" dedi, istifa etti!

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Yasama İşleri Bakan Yardımcısı Mary Elizabeth Taylor'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'deki ırkçı gerginlikleri ele alma biçimini gerekçe göstererek görevinden istifa ettiği belirtildi.

Amerikan Washington Post gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana Dışişleri Bakanlığında Yasama İşleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Mary Elizabeth Taylor'ın sunduğu istifa mektubunu yayınladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Yasama İşleri Bakan Yardımcısı Mary Elizabeth Taylor tarafından Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya gönderilen istifa mektubunda, Başkan Trump'ın ırksal adaletsizlik ve siyahi Amerikalıları kapsayan eylemlerinin temel değerleri ve inançları ile uyuşmadığını belirterek, bu durumda vicdanının sesini dinlemek zorunda olduğunu ve Dışişleri Bakanlığı Yasama İşleri Bakan Yardımcılığı görevinden ayrıldığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığında Yasama İşleri Bakan Yardımcılığı görevine gelen ilk siyahi diplomat olan Mary Elizabeth Taylor, 2017 ve 2018 seneleri arasında Beyaz Saray'da Yasama İşleri Başkanının özel asistanı olarak görevde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, 25 Mayıs'ta Minneapolis kentinde siyahi Amerikalı George Floyd'un ırkçı beyaz polis şiddeti sonucu boğularak öldürülmesiyle başlayan protesto gösterilerine yer yer sert tepki göstermiş, şiddet ve yağma olaylarını gerekçe göstererek özellikle başkent Washington DC başta olmak üzere birçok büyük şehirde ağır güvenlik önlemleri alınmasını istemişti.

Yorumlar (0)