Trump'ın "Duş başlığından tazyikli su akmıyor" isyanı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, suyun yeterince tazyikli akmamasından yakınarak, uzun süre duş almak durumunda kaldığını ifade etti. Bunun üzerine bakanlık harekete geçti. 

DÜNYA 13.08.2020, 14:03
Trump'ın "Duş başlığından tazyikli su akmıyor" isyanı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen bir toplantıda, "duş başlıkları" konusuna değindi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Trump, suyun yeterince tazyikli akmamasından şikâyet ederek, uzun süre duş aldığını çünkü saçlarının muhteşem görünmesi gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine Enerji Bakanlığı harekete geçti. Söz konusu bakanlık, 1992 yılında su tasarrufu için hayata geçirilen sınırlandırmalardan vazgeçmeyi düşünüyor.

Bu sınırlandırmaya göre, "çoklu duş başlıkları"ndan 60 saniyede 2.5 galon yani yaklaşık 9.5 litrelik su akmasına müsaade edildiği biliniyor. Fakat bakanlık, bunu sadece "bir duş başlığı" olarak değiştirmeyi düşünüyor. Yani tek bir duş başlığından 60 saniyede yaklaşık 9.5 litrelik su akmasına izin verilmesini hedefliyor. 

Tepki geldi

Bakanlığın söz konusu uygulamasına tepkiler gelmeye başladı. Son olarak Appliance Standards Awareness Project isimli kuruluşun yetkilisi sert tepki gösterdi. 

Bu durumda 60 saniyede 15 galona kadar su akacağını, bu şekilde banyoların bile yıkanabileceğini söyleyen Andrew deLaski, Trump'a iyi bir duş başlığı seçebileceği internet sitelerini önerebileceklerini kaydetti. 

Söz konusu düzenlemeye günümüzde bile riayet edilmediği belirtiliyor.  

Yorumlar (0)