Trump'ın damadının haritasında dikkat çeken detay!

ABD Başkanı Trump'ın damadı ve Başdanışmanı Kushner, Bahreyn çalıştayının açılışında yaptığı konuşmada bölge ülkelerine ait sınırların çizilmediği bir harita gösterdi.

DÜNYA 26.06.2019, 08:55 26.06.2019, 09:00
Trump'ın damadının haritasında dikkat çeken detay!

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve Başdanışmanı Jared Kushner, Bahreyn çalıştayının açılışında yaptığı konuşmada bölge ülkelerine ait sınırların çizilmediği bir harita üzerinden sunum yaptı.

Söz konusu videoda, bölgede özellikle Gazze ve Batı Şeria'daki altyapı, teknoloji, eğitim ve enerji alanlarındaki projelere ait görüntülere yer verildi ancak İsrail ve Filistin de dahil olmak üzere ülkelerin sınırları gösterilmedi. 

Kushner, çekişmelerin çözümü için ABD'nin tarihî bir fırsat olduğuna dair açıklamalarda bulundu. Fakat yatırım ve kalkınma projeleri, sınırların çizilmediği İsrail, Filistin ve bölge ülkelerinin bulunduğu haritaların görüntüleri üzerinden tanıtıldı. 

Kushner'in konuşması sırasında ekrana getirilen haritalarda sınırların çizilmemiş olması, hedeflenen Filistin devletinin kapsadığı topraklara yönelik olasılıklar ve kurguların kapısını açtı.

İsrail'in Gazze ablukasına değinilmedi 

Batı Şeria ve Gazze'yi kapsayan enerji, eğitim, teknoloji ve altyapıya ilişkin projelerin tanıtım videosunda, siyasi konular, İsrail'in Gazze ablukası ve diğer bölgelerdeki gayrimeşru yerleşimlerine ilişkin uygulamalarının üzerinde durulmadı.

Görüntüde, Gazze ile Batı Şeria arasındaki bağ, Akdeniz'de doğal gaz gibi stratejik sektörlere ilişkin gerçekleştirilmesi planlanan projelerin idaresine dair düzenlemeler, özellikle güvenlik ve gelirlerin dağıtımı hakkında da bilgi verilmedi. 

Ev sahibi Bahreyn'in yanı sıra konferansa, Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Fas da katılım gösteriyor. Filistin tarafından boykot edilen konferansa, İsrail'den iş insanları ve basın mensupları da katılıyor. 

Dün başlayan 'Refah için Barış' adlı Manama Konferansı bugün de sürecek.

Yorumlar (0)