Trump'ın cezası: Her gün için 10 bin dolar!

New York Başsavcısı Letitia James'in istediği belgeleri teslim etmeyen ve mahkemenin talebine cevap vermeyen Donald Trump'a ilginç bir ceza verildi. Trump, mahkemenin talebine yanıt vermediği her gün için 10 bin dolar ödeyecek.

DÜNYA 25.04.2022, 21:54 Hakan Öksüz
Trump'ın cezası: Her gün için 10 bin dolar!

Tek dönem başkanlık yapan ve koltuğunu tartışmalar eşliğinde Joe Biden'a devreden ABD'nin eski başkanı Donald Trump, mahkeme tarafından ilginç bir cezaya çarptırıldı. 

Manhattan Yüksek Mahkemesi Yargıcı Arthur Engoron, New York Başsavcısı Letitia James tarafından talep edilen belgeleri vermeyen Donald Trump'ın "itaatsizlik" yaptığını kaydetti.

"Trump ayak sürüyor"

Söz konusu belgeleri vermemek için çeşitli bahaneler ileri süren Trump'ın ayak sürüdüğünü belirten mahkeme, talebe yanıt verene kadar her gün için 10 bin dolar cezalandırılmasına karar verdi. Mahkemeye cevap vermeyen Trump'ın aldığı bu cezanın, ABD yasalarına gösterilen saygısızlığın karşılığı olduğu belirtildi.

"Trump'ın başı, aile şirketiyle dertte"

Donald Trump'ın kendi aile şirketine daha kârlı şartlar oluşturmak için gayrımenkul varlıklarının değerini düşük gösterdiği ifade edildi. Buna ilişkin belgeleri talep eden New York Başsavcısı Letitia James'in uzun süredir beklediği belirtildi.

Başsavcı James'ten karara ilişkin yorum

Donald Trump'ın bugünkü duruşmaya da katılmadığını hatırlatan Letitia James, hakimin kararının ardından Twitter'dan paylaşım yaptı. Başsavcı James, Trump'ın yanıt vermediği her gün için 10 bin dolarlık cezaya çarptırılmasıyla ilgili, "Adalet tecelli etti." yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)