Trump bir imza attı, VPN kullanımı tavan yaptı

Trump'ın TikTok'u şirket ve kişiler için doğrudan yasaklayabilmesinin önünü açan kararnameyi imzalamasının ardından ülkede VPN servislerine yoğun bir ilgi meydana geldi.

DÜNYA 11.08.2020, 23:20 12.08.2020, 08:06
Trump bir imza attı, VPN kullanımı tavan yaptı

ABD Başkanı Donald Trump'ın şirketler ve kişiler için TikTok'u yasaklayabilecek iki kararnameye imza atmasının ardından ülkede işler karıştı.

Microsoft'u geçtiğimiz günlerde TikTok'un ABD'deki haklarının satın alınması konusunda görevlendirmişti Trump. Eğer herhangi bir satın alma olmazsa Trump imzalamış olduğu kararnameyi devreye sokup Çinli uygulamayı ABD'de de yasaklayacak.

Amerika'nın dışında başka ülkelerin de Çinli uygulamalara ilişkin izlediği bu tutum VPN servislerine olan ilgiyi de arttırdı.

VPN kullananların sayısında fırlama

ExpressVPN Başkanı Harold Di, Trump'un kararnameyi imzalamasının ardından haftalık olarak ziyaretçi sayısının yüzde 41 oranında arttığını açıkladı. Bununla birlikte bu artış, başka VPN servislerinde ve ülkelerinde de meydana geldi.

VPN, sansürlenmiş olan içeriklerin veya uygulamaya ilişkin kısıtlamalardan kurtulmak amacıyla tercih ettiği bir yöntem olarak biliniyor.

Yorumlar (0)