Trump'ın başı 'linç' yüzünden belada!

ABD Başkanı Donald Trump, Kongre'deki Demokratların başlattığı azil sürecini 'linç' olarak adlandırdı.

DÜNYA 22.10.2019, 16:58
Trump'ın başı 'linç' yüzünden belada!

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Kongresi'nde başlatılan ve varacağı nokta merak edilen azil süreci hakkında bir tweet attı.

Trump, azil süreci hakkında attığı tweette "Bir gün bir Demokrat başkan seçilirse ve Cumhuriyetçiler de Temsilciler Meclisi'nde az bir farkla önde olursa, Demokrat başkanı adillik gözetmeden, süreci doğru işletmeden veya hukuki haklarını umursamadan azledebilecekler. Tüm Cumhuriyetçiler, burada tanıklık ettikleri şeyi hatırlamak zorundalar - bu bir linçtir. Ama biz kazanacağız!" diyor.

ABD Başkanı'nın oldukça ilginç tweetler attığı biliniyor, ancak 'linç' kelimesinin ABD'deki kullanımı, ülkede ırkçılığın zirve yaptığı günlere dayanıyor. Eski dönemlerde 'linç' kelimesi, Afro-Amerikalıların, beyaz çeteler tarafından hukuk dışı yollarla öldürülmesi için kullanılıyordu.

Trump'ın tweetine verilen tepkiler

Afro-Amerikalı ve Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Jim Clyburn, "Bu kelime, hiçbir başkanın kendisi için kullanmayacağı bir kelimedir. Başkanlık tarihini oldukça detaylı inceledim, daha önce böyle bir şey görüp görmediğimizden emin değilim" dedi ve Güney Carolina'dan geldiğine dikkat çekerek "Ben bir Güneyliyim. Kelimenin tarihçesini biliyorum. Bu kelime, kullanırken çok ama çok dikkat ettiğimiz bir kelimedir" şeklinde konuştu.

Bir başka Afro-Amerikalı ve Illinois'dan Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Bobby Rush ise ABD Başkanı'na "Senin sorunun ne? Bu ülkenin kuruluşundan bu yana senin gibi gözüken insanlar yüzünden benim gibi gözüken kaç kişi linç edildi biliyor musun?" şeklinde bir tweet atarak tepkisini ortaya koydu. Rush, aynı zamanda Trump'tan tweetini silmesini istedi.

Yorumlar (0)