Trump'ın başı FBI ile dertte! 700 sayfadan fazla gizli belge bulundu!

Gizli belgeleri yanında götürmekle suçlanan Donald Trump'ın Florida'da bulunan evi 9 Ağustos'ta FBI tarafından basılmıştı. Ortaya çıkan bir mektuba göre Trump'ın evinde ocak ayında yapılan bir başka aramada, 700 sayfadan fazla gizli belge ele geçirildi. ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Casusluk Yasası'nı ihlâl etmekle suçlanıyor.

DÜNYA 24.08.2022, 10:07 Hakan Öksüz
Trump'ın başı FBI ile dertte! 700 sayfadan fazla gizli belge bulundu!

2020 yılında yapılan seçimlerde koltuğunu Demokrat Joe Biden'a kaptıran ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın başı, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile dertte. Seçimi kaybeden Trump'ın, bazı gizli belgeleri de yanında götürdüğü ileri sürülmüştü. İddialar üzerine FBI, 9 Ağustos'ta Trump'ın Florida'da bulunan evine baskın yaptı. Evde yapılan aramalarda çok sayıda gizli belgenin bulunduğu, belgelerden bazılarının nükleer silahlarla ilgili olduğu kaydedildi.

Ocak ayında yapılan aramada gizli belgeler bulundu

Ulusal Arşivler Vekili Debra Steidel Wall'un, Trump'ın avukatı olan Evan Corcoran'a 10 Mayıs'ta yolladığı mektup, başka bir gerçeği ortaya çıkardı. Söz konusu mektup, ABD Ulusal Arşivleri tarafından paylaşıldı. Mektupta bu yılın ocak ayında da Trump'ın Florida'daki evinde arama yapıldığı hatırlatıldı, aramalarda 700 sayfadan fazla gizli belgenin bulunduğu kaydedildi.

Trump'ın avukatları, FBI'ın incelemesini geciktirmeye çalışmış

Cumhuriyetçi Donald Trump'ın evinde yapılan aramalarda ele geçirilen belgelerin arasında Özel Erişim Programı (SAP) materyallerinin de bulunduğu belirtildi. Mektuba göre Trump'ın avukatları, söz konusu belgelerin FBI yetkilileri tarafından incelenmesini engellemeye yönelik çabalara girişti. Evde bulunan diğer belgelerin de en yüksek seviyede gizlilik sınıfında olduğu belirtildi.

Casusluk Yasası'nı ihlâl etti

Gizli belgeleri Florida eyaletinde bulunan Mar-A-Lago tatil köyündeki evine götüren Donald Trump, eleştiri oklarının hedefi haline geldi. 9 Ağustos'ta yapılan FBI baskını sonucunda üzerinde "çok gizli" etiketi bulunan 20 kutu eşyaya el konuldu. Eşyalar arasında 11 set gizli belge çıktı. Belgelerden bazılarının "savunma" ile ilgili olduğu kaydedildi. Bu Belge setlerinden 4'ünün "çok gizli" olarak sınıflandırıldığı aktarıldı. Casusluk Yasası'nı ihlâl etmekle suçlanan Donald Trump'ın, hapis cezası alabileceği konuşuluyor.

Yorumlar (0)