Trump'ın başı dertte... Mueller konuştu!

Rusya’nın 2016 seçimlerine müdahalesi konusunda yürüttüğü soruşturmayla ilgili iki ay önce bir rapor yayınlayan Özel Savcı Robert Mueller, Kongre’de konuştu. Mueller, Rusya raporunun Trump’ı aklamadığını belirtti.

DÜNYA 24.07.2019, 20:48 24.07.2019, 22:27
Trump'ın başı dertte... Mueller konuştu!

Raporda ABD Başkanı Donald Trump’a herhangi bir suçlama yöneltilmemişti. Mueller, Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi’nde yaptığı açıklamada Rusya raporunun Trump’ı aklamadığını kaydetti.

"TRUMP AKLANMADI"

Rakip Demokrat Parti’den panel başkanı Jerry Nadler’in sorularını yanıtlayan Robert Mueller, 448 sayfalık raporun Trump’ı aklayıp aklamadığına dair soruya ‘Hayır’ yanıtını verdi.

RUSYA MÜDAHALE ETTİ

Mueller, Başkan’ın birden fazla kez Rusya soruşturmasına etkileme potansiyeline sahip eylemlerde bulunduğunu da belirtti. Raporda Rusya’nın ABD seçimlerini etkilemek için müdahale ettiği, ancak Trump yönetimi yetkililerinin Ruslarla bir komplo içinde olduğuna dair bir bulguya ulaşılamadığı kaydedilmişti.

"GÖRDÜĞÜM EN CİDDİ GİRİŞİM"

Dünkü oturumda 74 yaşındaki eski FBI Başkanı Robert Mueller, "Bir şey daha söylememe izin verin. Kariyerim boyunca demokrasimize karşı birçok meydan okuma gördüm. Rusya’nın seçimlerimize müdahale girişimi bunlar arasında en ciddi olanlardan biri” dedi.

Başkan Trump, raporun kendisini akladığını söylemişti. Mueller ise “Adalet Bakanlığı’nın tarafsızlık politikası ve ilkesine dayanarak başkanın bir suç işleyip işlemediği konusunda bir sonuca varmama kararı aldık. Bu o zamanki ve şimdiki kararımızdır” demişti.

Yorumlar (0)