Trump'ın azli Senato'ya geliyor!

ABD Başkanı Trump'ın azli için kabul edilen iki maddenin Senato'ya gönderilmesi, yarın Temsilciler Meclisi tarafından oylanacak.

DÜNYA 14.01.2020, 20:10 14.01.2020, 20:22
Trump'ın azli Senato'ya geliyor!

ABD'de Demokrat Parti vekilleri, parti toplantısında Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Partili Nancy Pelosi'nin çok konuşulan azil maddelerinin Senato'ya gönderilmesini yarın oylatacağını açıkladılar.

ABD Başkanı Donald Trump'ın azlinin 1 ay önce Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilmesine rağmen ABD Senatosu'na gönderilmemesi büyük bir tartışma konusuydu. Temsilciler Meclisi'nin başkanı ve azil maddelerinin en sıkı savunucusu olarak görülen Pelosi, eleştirilerin odağı haline gelmişti.

Senato'daki süreç yakında başlayacak

Senato'da görülecek davanın Temsilciler Meclisi adına "savcılık" görevini yürütecek Demokrat Partili hukuk ekibinin de yakın zamanda açıklanacağı belirtildi. Trump'ın azli için oluşturulan iki maddenin Senato'ya gelmesiyle birlikte Amerikan Kongresi'nin üst kamarası olan Senato'daki yargılama süreci başlayacak.

McConnell, Pelosi'nin endişelerine yanıt verdi

Pelosi'nin azil maddelerini Senato'ya göndermemesinin arkasında yatan sebepler olan Senato'daki süreçte hangi kuralların nasıl işleyeceği ve kimlerin yargı sürecinde ifade vereceği gibi konular hakkındaki tartışmalar da bir yandan devam ediyor. Demokrat Partililerin Senato'daki sürecin "adil işlemeyeceği" ve ifadeye çağrılan kişilerin taraflı olacağına yönelik eleştiriler ise Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell tarafından yanıt buldu.

"Emin değillerse azil oylamasını neden yaptılar?

McConnell, Demokratlar tarafından "Senato'daki süreçte yeni tanıklar dinlenmeli" çağrılarını "gereksiz" diyerek geri çevirirken "Eğer Demokratlar davalarında eminlerse yargıcın soruşturmayı yeniden yapmasına gerek yok, eğer emin değillerse o zaman en başta azil oylamasını neden yaptılar?" ifadeleriyle Pelosi ve Demokrat Parti'ye süreci hızlı ilerleteceği mesajını vermiş oldu.

Yorumlar (0)