Trump'ın avukatları: Başkan'ı hızlıca aklayın!

ABD Başkanı Donald Trump'ı Senatoda savunacak olan avukatlar, Temsilciler Meclisinde kabul edilen azil maddelerinin "Anayasayı tahkir" olduğunu iddia ett ve başkanın "en hızlı şekilde" aklanması gerektiğini ifade etti.

DÜNYA 21.01.2020, 00:17
Trump'ın avukatları: Başkan'ı hızlıca aklayın!

Senatoda yarın başlayacak ilk duruşma öncesinde Trump'ın avukatları, hazırladıkları 110 sayfalık savunma özetini kamuoyuyla paylaştı.

Beyaz Saray tarafından açıklanan savunma özetinde, Demokratların Trump'a yönelttiği "görevi kötüye kullanmak" ve "Kongrenin işleyişini engellemek" suçlamalarının, Anayasal olarak "altı boş ve çarpıtılmış suçlamalar" olduğu belirtildi.

Jay Sekulow ve Pat Cipollone öncülüğündeki hukuk ekibi, savunmalarında, "görevi kötüye kullanmak" suçlamasının, bir başkanın azli için tanımlanan Anayasa maddelerinde yer almadığına işaret etti.

Bu suçlamanın, Trump ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasındaki görüşme kapsamında yapılmasının mümkün olmadığı iddia edilen dosyada, "Demokratlar bu suçlamalarla Anayasayı tahkir ediyor" denildi.

Savunma özetinde "Trump'ın Ukrayna meselesinde yanlış hiçbir şey yapmadığı" ve "Temsilciler Meclisindeki 2 azil maddesinin tespiti sürecinin en başından Anayasaya aykırı olduğu" vurgusu yapıldı. Savunmada "Buna göre Senato, bu kusurlu azil maddelerini hızlıca reddetmeli ve Başkan'ı aklamalıdır." ifadeleri kullnıldı.

Yargılama sırasında Trump nerede olacak?

ABD Başkanı Trump, hakkındaki azil yargılamasının başlayacağı saatlerde İsviçre'nin Davos kasabasında gerçekleştirilecek Dünya Ekonomik Forumu'na katılacak.

Trump'ın ABD yerel saatiyle akşam saatlerinde Washington'dan İsviçre'ye doğru hareket etmesi ve salı sabahı Davos'ta olması öngörülüyor.

Yorumlar (0)