Trump'ın açıklaması alay konusu oldu

Bir günde 51 bin vakanın görüldüğü ABD'de Başkan Donald Trump'ın koronavirüs açıklaması alay konusu oldu!

DÜNYA 02.07.2020, 09:09
Trump'ın açıklaması alay konusu oldu

İlk kez 12 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde ortaya çıkan, yayılım hızı ve öldürücü etkisiyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından küresel salgın (pandemi) ilan edilen yen itip koronavirüs vaka sayılarını ve can kayıplarını derleyen Worldometer internet veri sitesine göre Amerika Birleşik Devletleri'nde son 1 gün içinde 51 bin 97 yeni vaka görüldü ve 676 can kaybı yaşandı. Salgının merkez üssü konumunda bulunan Amerika Birleşik Devletleri'nde toplamda 2 milyon 779 bin 953 vaka ve 130 bin 798 can kaybının olduğu doğrulandı.

Tüm bu verilere ve vaka sayısı ile can kayıplarının yükselişte olmasına rağmen Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın yaptığı açıklamalar şaşkınlık yarattı.

FOX'a mülakat veren ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin yeni tip koronavirüste çok iyi olacağına inandığını belirterek, verilerin aksine bir iddiada bulundu. Trump salgının bir anda ortadan kalkacağını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde dün de 46 bin vaka tespit edilmişti. 20 binlere kadar düşen fakat son dönemde hızlı bir şekilde yeniden yükselişe geçen vaka ve can kayıpları sayılarında gösterilerin etkili olduğu değerlendiriliyor.

ABD'nin Minneapolis kentinde beyaz ırkçı bir polis, Amerikalı siyahi George Floyd'u ensesine diziyle basarak boğmuş ve George Floyd'un ölümü ülkede büyük protestoları beraberinde getirmişti. Protesto gösterilerinde sosyal mesafenin esamesi bile okunmamıştı.

Yorumlar (0)