Trump'ın 200 asker planı

"Trump, Suriye'nin doğusunda 200 asker bırakmayı düşünüyor" iddiası ortaya atıldı.

DÜNYA 21.10.2019, 07:47
Trump'ın 200 asker planı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın, Suriye'nin doğusunda, petrol bölgelerinin Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın eline geçmemesi için 200 civarında asker bırakmayı düşündüğü ileri sürüldü.

Amerikan New York Times (NYT) gazetesinin üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Pentagon'un Suriye'nin doğusunda 200 civarında asker bırakmayı öngören planını kabul edecek.

Üst düzey yetkiliye dayandırılan haberde söz konusu planın iki nedene dayandığı ve bunların terör örgütü DEAŞ'la mücadele ve Suriye'nin doğusundaki petrol bölgelerinin Beşşar Esed rejimi ile Rusya'nın eline geçmemesi olduğu bildirildi.

Kısa süre önce Suriye'nin kuzeyindeki bin civarındaki Amerikan askerinin tümünün çekileceğini açıklayan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, söz konusu asker bırakma kararını onaylarsa ikinci kez "Suriye'den asker çekme" konusunda geri atmış olacak.

Geçtiğimiz yılın aralık ayında Suriye'deki 2 bin civarındaki Amerikan askerinin hemen geri çekilmesi kararını bildiren Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, kısa süre sonra bu kararını esnetmiş ve zaman içinde kademeli olarak bu sayının azaltılması talimatını vermişti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, önceki hafta yaptığı duyuruyla Suriye'nin kuzeyindeki bin civarında Amerikan askerinin geri çekileceğini açıklamış, Savunma Bakanı Mark Esper de bu askerlerin Irak'ın batısına nakledileceklerini duyurmuştu.

Amerika'nın, Suriye'nin El Tanf bölgesinde halen 125 kadar askeri bulunuyor. Pentagon'dan bu askerlerin geri çekilmeyeceği belitilmişti.

Yorumlar (0)