Trump'ı petrol kuyularıyla ikna etmişler!

Senatör Lindsey Graham ve emekli Orgeneral Jack Keane'nin, ABD Başkanı Donald Trump'ı, "Suriye'den tamamen çekilme kararı"ndan Orta Doğu petrol haritası ile vazgeçirdiği iddia edildi.

DÜNYA 22.10.2019, 22:37
Trump'ı petrol kuyularıyla ikna etmişler!

Amerikan NBC News televizyonu, Trump'ın Suriye'den tamamen çekilmesi kararından kısmen vazgeçmesinin arka planını anlattı.

Trump'ın Suriye'den ülke askerlerini çekme kararının ardından Senatör Graham ile Beyaz Saray'a giden emekli Orgeneral ve Fox News'te analist Jack Keane'nin, ABD Başkanına Orta Doğu petrol haritasını gösterdiği ileri sürüldü.

Emekli Orgeneral ve Graham'ın, Trump'a, Suriye'deki önemli petrol yataklarının ABD ile YPG/PKK'nın kontrolünde olduğunu ve buradan tamamen çıkmanın bu yatakların İran ile Rusya'nın eline geçmesiyle sonuçlanacağını anlattığı kaydedildi.

İkilinin aynı zamanda, ABD'nin ayrılması ile İran'ın bölgeyi havadan ve karadan kontrol altına almak için hazırlık yaptığını ifade ettikleri kaydedildi. 

Ayrıca Keane ve Graham'ın, Trump'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde de yer aldığı iddia edildi.

Trump'ın ikili ile haritalı toplantısı sonrasında ABD'nin Suriye'deki petrol yataklarının kontrolünü sağlaması için bölgede asker bırakmaya karar verdiği kaydedildi.

Yorumlar (0)