Trump'ı dinlediler... Dezenfektan içen 3 kişi hastaneye kaldırıldı!

ABD'nin Georgia eyaletinde 2, Kansas eyaletinde ise 1 kişi, kendilerini yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından koruyacağına inandıkları için dezenfektan içti. Söz konusu kişiler, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 

DÜNYA 29.04.2020, 14:34 29.04.2020, 14:37
Trump'ı dinlediler... Dezenfektan içen 3 kişi hastaneye kaldırıldı!

ABD'nin Georgia eyaletinde 2, Kansas eyaletinde ise 1 kişi, Başkan Donald Trump'ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) için dezenfektan enjekte edilebileceğine yönelik açıklamalarının ardından dezenfektan içti. 

Georgia Zehir Merkezi Direktörü Gaylord Lopez, her iki kişinin de geçmişte psikolojik problemlere sahip olduğunu ve iyileşmelerinin beklendiğini ifade etti.

Kansas eyaletinde sağlık görevlisi olan Doktor Lee Norman, Kansas Zehir Kontrol Merkezi'nin, son dönemde kimyasal zehirlenmelere ilişkin vakalarda yüzde 40'tan fazla bir artış ile karşılaştığını belirtti. 

Doktor Norman, kimliği tespit edilemeyen bir adamın "aldığı tavsiye sebebiyle bir ürün içtiğini" ancak tavsiyenin kaynağını açıklamadığını kaydetti. 

Ne olmuştu?

ABD İç Güvenlik Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Müşaviri William Byran, Covid-19 ile Mücadele Görev Gücünün Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği günlük basın toplantısında, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) güneş ışığı ve sıcaklıktan nasıl etkilendiğine ilişkin bir sunum yapmıştı. Byran, "Bugüne kadar yaptığımız en etkili araştırma, güneş ışınlarının hem havadaki hem de yüzeydeki virüsü öldürdüğünü görmemizdi. Sıcaklık ve nem de benzeri bir etki yaratıyor. Sıcaklığı ve nemi artırdığınızda bu, virüsün daha çok aleyhine oluyor." demişti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele konusunda ilginç bir tavsiyede bulunan Trump, "Ultraviyole ya da çok güçlü bir ışını vücuda aldığımızı düşünelim. Bu deri yoluyla ya da başka bir yolla olabilir. Bunu test edebilirsiniz. Pek dezenfektanları vücuda enjekte edeceğimiz bir yol var mıdır? Belki de içimizde bir çeşit temizlik yapabiliriz. Biliyorsunuz, virüs ciğerlere iniyor. Buna bir bakmak ilginç olabilir." ifadelerini kullanmıştı. 

Bunun üzerine Byran, Trump'ın bu tavsiyesinin imkânsız olduğunu kaydetmişti. 

"Dezenfaktan ürünler kesinlikle insan bedenine sokulmamalı"

Reckitt Benckiser firması, Trump'ın açıklamalarından beri kendilerine Covid-19 tedavisi için vücuda dezenfektan almak gerekip gerekmediğine dair sorular geldiğini belirterek, "Sağlık ve hijyen ürünlerinde küresel lider olarak şunu açıklığa kavuşturmamız lazım: Dezenfaktan ürünler kesinlikle insan bedenine enjeksiyon, sindirim ya da başka bir yolla sokulmamalıdır. Dezenfektan ve hijyen ürünlerimiz sadece amaçlarına uygun şekilde ve kullanım kılavuzuna uygun şekilde kullanılmalıdır. Lütfen markanın güvenlik bilgilerini okuyunuz." açıklamasını yapmıştı. 

Yorumlar (0)