Trump Hindistan'a gidiyor: Herkesi maymun korkusu sardı!

ABD Başkanı Trump'ın 2 günlük Hindistan ziyareti başlamadan ülke ve dünya gündemine oturdu.

DÜNYA 19.02.2020, 17:12 19.02.2020, 17:13
Trump Hindistan'a gidiyor: Herkesi maymun korkusu sardı!

ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump, 24-25 Şubat'ta Başbakan Narendra Modi'nin konuğu olarak Hindistan'ı ziyaret edecek. Yapılan büyük hazırlıklardan da anlaşılacağı üzere Trump'ın ilk Hindistan ziyareti oldukça heyecanlı ve renkli olacak.

Modi'nin Ahmedabad şehrinde "Namaste Trump" (Selam Trump" sloganı kullanılarak gerçekleştireceği stadyum mitingi öncesinde milyonlarca Hintlinin sokaklara dizilmesi bekleniyor.

Trump'ın heykeline tapıyor!

Reuters haber ajansı, evini adeta bir "Trump tapınağı"na çeviren Hintli emlakçı Bussa Krişna ile ilginç bir röportaj gerçekleştirdi. 4 yıl önce Trump'ı rüyasında gören, o günden beri Trump'a "taptığını" söyleyen Krişna, "Ona olan sevgim hürmete dönüştü. Bu bana muazzam mutluluk veriyor. Dolayısıyla diğer tanrıları bırakıp ona dua etmeye başladım" diye konuştu.

Evinin arka bahçesindeki duvara "Donald Trump" yazan ve Trump'ın gerçek boyutlu bir heykelini diken Krişna, Trump sevgisi yüzünden ailesi ve akrabalarıyla arasının bozulduğunu söyledi.

Akrabalarının kendisine "Bizi toplum içinde rezil ediyorsun" ifadeleriyle gösterdiği tepkilere aldanmadığını söyleyen Krişna, "Siz nasıl Şiva'ya inanıyor ve tapıyorsanız, ben de Trump'a inanıyor ve tapıyorum. Hiçbirimiz diğerinin böyle yapmasını engelleyemez" ifadeleriyle Trump'a tapmaya devam edeceğini söyledi.

ABD Başkanı Trump'a gösterilen sevgi, Bussa Krişna ile sınırlı kalmıyor. Ülkede aşırı sağcılığıyla bilinen Hindu Sena grubunun üyeleri de İslamcı aşırıcılığa karşı çıkan ve "İslami terörizmi bitireceğini" söyleyen Trump'a sevgisini ifade etmek için bir şarkı besteliyor.

Grubun lideri Vişnu Gupta, ABD Başkanı hakkında "Donald Trump'ı seviyoruz, çünkü Hindistan'ın hislerine tercüman oluyor. İslamcı terörizmin kökünü kazıyacağını açıkça söyledi, o yüzden hayranıyız" diye konuştu.

Hindistan'ı maymun korkusu sardı!

Hindistan'da maymunların da insan hayatında büyük bir yer edinmesi, Başkan Trump'ın ziyareti öncesinde büyük bir endişe yaratıyor. Tac Mahal anıt mezarı gibi ünlü turistik mekanlarda sıkça görülen maymunların Trump çiftine saldırma ihtimali, ülkedeki Trump hayranlarını korkutuyor. ABD Gizli Servisi'nin Başkan Trump'ı koruyacak olması ve maymun karşıtı muhafızların da bulunduğu Tac Mahal'de Trump'a büyük bir maymun sürüsünün saldırısı ihtimali yetkilileri düşünceye sürükledi.

Maymunlarla mücadele için görevlendirilen muhafızlara sapan kullanma yetkisi verilmiş olsa da büyük bir sürünün saldırısında sapanların işe yaramayacağından endişeleniliyor. Bir muhafız, ülkedeki büyük problem hakkında "Maymun terörü o kadar baskın ve yaygın ki, kadınlarla çocuklar evlerinin tümüyle maymunların istilası altındaki damlarına çıkmaya korkuyor" diye konuştu.

Trump geliyor diye duvar ördüler!

ABD Başkanı Trump'ın Hindistan ziyareti herkesi heyecanlandırmıyor. Ahmedabad şehrinde bulunan gecekondu mahallesinin Trump'a gözükmemesi için örülen 1.2 metre yüksekliğinde ve 500 metre enindeki duvarın arkasında kalan 2 bin kişi, yaşanan durumdan dolayı yaşadıkları rahatsızlığı dile getiriyor. Bir diğer yandan ise Trump adına düzenlenecek törenin yapılacağı stadyumun yakınında gecekondularda yaşayan 45 aile de kendilerine gönderilen tahliye emrinden şikayetçi.

Yorumlar (0)