Trump hastaneye kaldırıldı!

Koronavirüsü ciddiye almayan ABD Başkanı Donald Trump'ın askeri hastaneye kaldırıldığı ve  kendisine yoğun antikor tedavisi uygulanmaya başlandığı bildirildi.

DÜNYA 03.10.2020, 01:16 03.10.2020, 09:03 Hanife
Trump hastaneye kaldırıldı!

ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump’ın koronavirüs testlerinin pozitif çıkmasının ardından gözler Beyaz Saray’a çevrildi.

"Antikor kokteyli" tedavi

Beyaz Saray yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’a tedavi sürecinde bir doz (8 gram) “Antikor Kokteyli” verildiğini aktardı.

Başka vitamin ve ilaçlar da veriliyor

Trump’ın doktoru Sean P. Conley yaptığı açıklamada ise, Başkan Trump’ın koronavirüs tedavi sürecinde Regeneron tarafından üretilen Antikor Kokteyli’nden bir doz aldığını belirterek, antikorlara ek olarak Trump’a çinko, D vitamini, famotidin, melatonin ve aspirin verildiğini söyledi. Conley, “Bu öğleden sonra Başkan Trump yorgun ama morali yerinde. Uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından değerlendiriliyor. Birlikte bir sonraki adımlarla ilgili olarak Başkana ve eşine tavsiyelerde bulunacağız" dedi.



Ailenin geri kalanı negatif

Trump’ın koronavirüs semptomları arasında öksürük ve baş ağrısı olduğunun belirtildiği açıklamada ailenin geri kalanının testinin negatif çıktığı aktarıldı.

Antikor Kokteyli

ABD’li biyoteknoloji şirketi Regeneron tarafından geliştirilen Antikor Kokteyli’nin 29 Eylül’de yapılan denemelerinde virüsle enfekte olmuş ancak hastaneye kaldırılacak kadar hasta olmayan hastalarda viral seviyeleri azalttığı ve semptomları daha hızlı hafiflettiği bildirilmişti.
 

Yorumlar (0)