Trump, Harvard'dan 9 milyon dolar istedi!

ABD Başkanı Donald Trump, dünyanın en zengin eğitim kurumlarından olan Harvard Üniversitesinden koronavirüs (Covid-19) yardım parasını iade etmesini istedi.

DÜNYA 22.04.2020, 12:40
Trump, Harvard'dan 9 milyon dolar istedi!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Harvard Üniversitesinden, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını yardımı kapsamında aldığı yaklaşık 9 milyon doları iade etmesini istedi.

BBC'de yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump dün Covid-19 (yeni tip koronavirüs) brifingi sırasında bir gazeteciye dünyanın en zengin yükseköğretim kurumları arasında yer alan Harvard Üniversitesinin aldığı yardım parasını iade etmesini istediğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, "Geri ödemek zorundalar. Bu hoşuma gitmedi. (Para) işçiler içindi, dünyadaki en zengin eğitim kurumlardan biri için değil." diye konuştu.

Harvard Üniversitesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen ay imzaladığı 2,2 trilyon dolarlık Koronavirüs Yardım, Destek ve Ekonomik Güvenlik Gözetimi Yasası kapsamında 8,6 milyon dolar aldığını kabul etti. 

Bağış fonunun değeri 40 milyar dolar olan ve dünyanın en zengin eğitim kurumları arasında yer alan Harvard Üniversitesi'nden yardım parasını geri ödeyeceğine dair açıklama yapılmadı.

Harvard Üniversitesi'nin Twitter hesabında, "acil yükseköğretim fonlarının, Kovid-19 salgını sebebiyle acil finansal ihtiyaçları bulunan öğrencilere doğrudan yardım sağlamak için kullanılacağı" bildirildi.

Harvard Üniversitesi ayrıca salgın sırasında öğrencilere seyahat, oturum ve online eğitim masrafları için finansal yardımda bulunduğunu belirtti.

Prof. Lieber ile ilgisi var mı?

Harvard Üriversitesi en son, Kimya ve Kimyasal Biyoloji Bölümü Başkanı olan 60 yaşındaki Prof. Dr. Charles Lieber ile gündeme gelmişti.

Dünya basınının peşined olduğu Harvard'ın hocası Prof. Dr. Charles Lieber'in ABD'de üretilen koronavirüsü Çin'e sattığı iddia edilmişti. Prof. Dr. Charles Lieber, "Covid-19 salgınının kökeni ile ilişkili olan bir Çin laboratuvarından para almak" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Mahkeme belgelerine göre, Prof. Dr. Charles Lieber'in başında bulunduğu Harvard'daki araştırma grubunun; yapacakları araştırmalar için Ulusal Sağlık Enstitüleri ve ABD Savunma Bakanlığından 15 milyon dolardan fazla fon aldığı ortaya çıkmıştı.

Yorumlar (0)