Trump harekete geçti! Yasak başlıyor

Amerika, Meksika sınırından ülkeye giren göçmenlere yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi.

DÜNYA 16.07.2019, 00:54
Trump harekete geçti! Yasak başlıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde ABD Başkanı Donald Trump yönetimi tarafından yapılan yeni düzenlemeyle, Orta Amerika ya da herhangi bir üçüncü ülkeden yola çıkarak Meksika sınırından Amerika Birleşik Devletleri'ne giriş yapan göçmenlerin sığınma hakkı talep etmeleri tamamen yasaklanıyor. Amerika'ya Meksika sınırından giren göçmenler asla sığınma hakkı talebinde bulunamayacak.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adalet Bakanlığı ile İç Güvenlik Bakanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlenmesine göre, Orta Amerika ülkelerinden ya da üçüncü bir ülkeden gelen göçmenler, ülkeye Meksika üzerinden giriş yapmaları halinde Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nden sığınma talep etme hakkına sahip olamayacak.

Söz konusu durum çocuklar için de geçerli ve düzenleme yarın yürürlüğe giriyor.

Valeria'nın ölümü hiç etkilemedi

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, göçmen dramlarına da kulaklarını tıkamış durumda. Daha iyi bir hayat arayışında Amerika Birleşik Devletlerine yasa dışı yollardan geçmeye çalışırken Meksika sınırındaki Rio Bravo nehrinde El Salvadorlu Oscar Alberto Martinez Ramirez ve 11 aylık kızı Valeria hayatını kaybetmişti.

Oscar Alberto Martinez Ramirez, eşini nehrin karşısına geçirdikten sonra 11 aylık kızı Valeria'yı almak için geri dönmeyi planlıyordu. Ancak Oscar Alberto Martinez Ramirez'in 11 aylık kızı Valeria'ya geri döneceğini ve yerinden ayrılmaması gerektiği söylemesine rağmen bebek yaştaki Valeria babasının söylediklerini anlamamış, annesini ve babasını nehrin karşısında görünce iç güdüsüsel hareket ederek nehre doğru gitmişti. Valeria'nın suya kapıldığını gören baba Oscar Alberto Martinez Ramirez kendini nehre atmış, Valeria'yı yakaladıktan sonra tişörtünün içine almış ancak akıntıyı yenemeyerek bebeğiyle birlikte hayatını kaybetmişti.

Haftalarca gündemde kalan dramın ABD yönetimini hiç ilgilendirmediği görüldü.

Yorumlar (0)