Trump gün verdi: Rusya-Ukrayna savaşını çözerim

2024 yılında gerçekleştirilecek seçimlere resmen adaylığını koyan eski ABD eski Başkanı Donald Trump, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşı çözüme ulaştırmasının bir günden fazla olmayacağını iddia etti.

DÜNYA 05.03.2023, 09:24
Trump gün verdi: Rusya-Ukrayna savaşını çözerim

Amerikan Muhafazakar Birliğinin geleneksel yıllık Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı’nda 1 saat 45 dakika kadar açıklamada bulunan ABD eski Başkanı Donald Trump, burada Joe Biden’ın yönetimine ve başkentteki statükoya değindi. Sınırda yaşananlar, seçim güvenilirliği ve basına eleştiride bulunan Trump, "Joe Biden'ı Beyaz Saray'dan çıkaracağız" ifadesinde bulundu.

Trump’tan kendi çalışmalarına övgü

Görev başındayken yaptığı icraatlarını dile getiren Trump, başkanlık yaptığı süre zarfında yeni bir savaşın ortaya çıkmadığına değindi. Savaşları durduracağını aktaran Trump, Çin ve Rusya’ya yönelik caydırıcı politikaları sisteme soktuğunu ifade etti. Trump, Çin'den mal alımını kademeli şekilde sonlandıracağını ve "Çin virüsü" olarak isimlendirdiği koronavirüsü dünyaya bulaştırdıkları için ekonomik yaptırımlar getireceğini söyledi.

3. dünya savaşının meydana gelebileceğini aktaran Trump, bunun önüne geçebilecek tek liderin de kendisi olduğunu iddia etti. Trump, "derin devleti" tamamıyla bitireceklerini ifade ederek görev başındayken Çin ve Rusya’ya yönelik uyguladığı politikaları övdü.

“Silahlar farklı ülkelere satılıyor”

Ukrayna ile Rusya arasında meydana gelen savaşı da sonlandıracağına dikkat çeken Trump, "Oval Ofis'e giriş yapmadan önce söz konusu iki ülke arasında görülen yıkıcı savaşı çözüme ulaştıracağım. Problemi oldukça hızlı bir biçimde çözeceğim ve söylediklerimi yapmak sadece bir günümü alacak." şeklinde konuştu.

ABD'nin Afganistan'dan “utanç verici” bir biçimde ayrıldığını dile getiren Trump, “Afganistan’a bırakılan silahlar farklı ülkelere satılıyor” iddiasında bulundu.

Yorumlar (0)